Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

..under pressure..

.."γαμωτ.."


..ωρές ώρες αισθάνομαι πάρα πολύ παρείσακτος διαπιστώνοντας ότι πλεον περιβάλλομαι από ανθρώπους που έχουν, σε βαθμό ψυχαναγκασμού, μανία με την τάξη, την τακτοποίηση και τον προγραμματισμό.. της ζωής τους, των σπουδών τους, της καριέρας τους, του ύπνου τους, της διασκέδασής τους κ.ο.κ.
..ίσως ανήκω σε άλλη κοψιά (..για τις κοψίες των ανθρώπων, σύντομα), σημασία για μένα έχει να μπορείς να έχεις τα εφόδια (ψυχικά, υλικά, γνωστικά) να ανταπεξέρχεσαι σε απρόβλεπτες καταστάσεις.. όπως έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι (ούτε καν θυμάμαι ποιοί το τραγουδούσαν) " When you least expect it, expect the unexpected!!" .. και έτσι ακριβώς συμβαίνει my dear friends!! .. τουλάχιστον σε μένα, σε άλλους η ζωή μπορεί να ακολουθεί τελείως γραμμική και προβλέψιμη πορεία.
..το λοιπόν, με το ίδιο ωστόσο ενδιαφέρον παρατηρώ όλους τους προαναφερόμενους (κάθε ηλικίας, από έφηβους μέχρι μεσήλικες) να τα χάνουν όποτε βρεθούν σε μια απρόβλεπτες καταστάσεις.. παει και η τάξη, παει και η προνοητικότητα, παει και ο προγραμματισμός!!
..και τώρα τι κάνουμε;!!!
..τρόμος
..τα πάντα γύρω καταρρέουν
"αχ, θεέ μου" ..μουδιασμένοι, παραλυμένοι στο σώμα και την ψυχή καταρρέουν..
.."βρε κάνε κάτι! κινήσου, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση αρκεί να φύγεις από αυτό το πράγμα.. ηρέμησε και σκέψου"
τίποτα..
..τόσο ήταν η μαγκιά σας ...
Πλέον πιστεύω απόλυτα ότι σε τέτοιες περιστάσεις, η κλάψα είναι πολυτέλεια.. δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο να κάθεσαι να κλαις ..σκάσε και κολύμπα.. αμα σωθείς θα έχεις άφθονο χρόνο να μυξοκλαίς όσο θέλεις.. άμα χαθείς, ε, τουλάχιστον θα έχεις πέσει ηρωϊκά
..και εκεί είναι που ξεχωρίζει ο άνθρωπος ο δυνατός, από τον άνθρωπα (..αυτός δουλεύει σωστά μόνον όταν όλα δουλεύουν σωστά!)

"Κανένα στρατηγικό σχέδιο, όσο τέλειο και αν είναι, δεν επιζεί μετά την πρώτη επαφή με τον εχθρό" -Στρατάρχης Φ. Μόλτκε (..και εννοούσε, ότι όσο καλά και αν σχεδιάσεις τα πράγματα, αυτά δεν θα σου κάνουν ποτέ την χάρη να εξελιχθούν όπως τα σχεδίασες.. υπάρχουν πάντα πολλοί περισσότεροι παράγοντες που το μικρό φτωχό μυαλό σου δεν μπορεί να φανταστεί)

Υ.Γ. είναι απόλυτα φυσικό, κάποιοι (ίσως οι περισσότεροι) που δεν με γνωρίζουν προσωπικά, να πουν "Ώπα ρε μεγάλε! Που σ' έχει χτυπήσει η μοίρα κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και ξέρεις απο ζόρια και δυσκολίες!!" ...μπορεί να έχετε και δίκιο .. ακόμη δεν έχω δει τίποτα!!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου κάθετα, οριζόντια, εντός εκτός και επί τα αυτά!!!
Βγάλτε ρε παιδιά λίγη επινοητικότητα ακόμα και λίγο χιούμορ και βάλτε εσείς την αντιτρικλοποδιά στις αντιξοότητες και τα απρόβλεΦτα. Γίνεται! Το λέω με ακράδαντη πεποίθηση!! Κολύμπα, μη μασάς!!

Poulman είπε...

"Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια, ο Θεος γελαει"

John G. Simandiras είπε...

ελπίζω να μην ήταν το ποστάκι προσχεδΓιαζμένο, χα χα χα...

Stamskoup είπε...

..Δανάη! ..η γνώμη σου Μετράει, Φτουράει και πάνω απ΄όλα Γαμ..ει!!
(..να την ακούτε την Δανάη! είναι η μεγαλύτερη κολυμβήτρια που γνωρίζω! και κυριολεκτικά και μεταφορικα!)

Johnn, όσες φορές προσπάθησα να σχεδιάσω - προσχεδιάσω κάτι.. μη σου πω τι πήρα!!