Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

..Μαντήλες ...



..στην πόλη μου, στην δουλειά μου, στους δρόμους που γυρνώ ..βλέπω πολλά..
..στη ζωή μου ..θέλω να πιστεύω ότι έχω δει αρκετά .
..λίγα μου τραβαν πλέον το ενδιαφέρον, και ακόμη πιο λίγα με συγκινούν αρκετά για να τα ξανακοιτάξω ...
..υπάρχει όμως κάτι, που το βλέπω όλο και πιο συχνά και είναι απο τα λίγα πράγματα που με ανατριχιάζουν!

..ΜΑΝΤΗΛΕΣ ..
...μαντήλες χωρίς θρησκεία ... μαντίλα φορά και η γριά που κάνει το σταυρό της, και η καλόγρια που κατέβηκε απο το μοναστήρι ( ΣΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!)
..μαντήλα φορά και η φοιτήτρια απο την κομοτηνή, μαζί με το τζινάκι και το ωραίο μπλουζάκι .. μαντήλα φορά και η μουσουλμάνα από την κάποια γωνιά του κόσμου ..

..μαντήλες χωρίς μαντήλια ... τα κοριτσάκια που βγαίνουν απο το κατηχητικό με καλυμμένο μέχρι τον καρπό τους ...και σας πληροφορώ ότι έχει βρεθεί γυναίκα που μου είπε .. "τις προτιμάς να γυρνάν ξεβράκωτες;!" ΝΑΙ!! ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ!!

..μαντήλες στα μυαλά .. και εδώ δεν χρειάζεται κανένα παράδειγμα ...καμία περιγραφή ..

..προσπαθούν να είναι άνετες μέσα στη βουή της πόλης, να με πείσουν ότι είναι επιλογή τους ... ότι δεν έχουν πρόβλημα .. και δεν θα πρέπει να έχω και εγώ ...
..ελα όμως που έχω!!!
ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! ..ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!
..βλέπεις ...προσβάλλει το είδος μου ...προσβάλλει εμένα!
..νιώθεις αμαρτωλός που γεννήθηκες άνθρωπος; ...σ' αρέσει να φιλάς χέρια και να κάνεις τεμενάδες;
..Ντρέπεσαι που γεννήθηκες γυναίκα; ΠΑΝΕ ΨΟΦΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!
... εντάξει .. δεν φταίς εσύ ...έτσι σε μεγαλώσανε ..ΨΟΦΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ..όσο το ανέχεσαι .. όσο το δικαιολογείς ..θα σε φτύνω!
..όσο θα υπάρχεις ..θα μεγαλώνεις και τα παιδιά σου έτσι ... και γι΄αυτό σε αφήνουν να ζεις ..μόνο γι΄αυτό ...για να ξεπετάς παιδιά!
..αφορμή γι΄αυτά ;
..έβλεπα εικόνες από το ΙΡΑΝ ..έβλεπα γυναίκες να προσπαθούν να αντισταθούν στο κουκούλωμα, στη βία, στην περιφρόνηση ... φίλοι Ιρανοί ..είστε και γαμώ τους μάγκες που την λέτε στους Αμερικάνοι και δεν μασάτε μία ...αλλά όταν βλέπω πως φέρεστε στις γυναίκες σας ρε (................ δε βρίσκω κατάλληλη βρισιά ..) ΨΟΦΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!

..ποιός είναι αυτός που θα πει ότι αντέχει να βλέπει αυτά τα μάτια ...ποιός θα τολμήσει να τα κοιτάξει !
..ΟΧΙ ΡΕ ΚΤΗΝΗ !!!


..έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γίνει επαναστάσεις ...κι όμως .. είμαστε στο 2009 και ο μεσαίωνας καλά κρατεί !! ...
..λιθοβολισμοί, κρεμάλες, μαστιγώματα και ταπεινώσεις .. άρνηση στο δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αυτό που γεννήθηκες ...
....μην κοιτάτε αλλού .. το σύμβολο όλων αυτών ... η μαντήλα!!
.. πόσο ακόμη θα σε κρύβουν απο τον κόσμο;!!

Υ.Γ. περιμένω τον πρώτο που θα τολμήσει να μου πει ότι είμαι ρατσιστής και έχω φοβία με το Ισλάμ και άλλα τέτοια ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΩ!! ...έχω ζήσει 2 υπέροχα χρόνια της ζωής μου στο Ζαϊρ και άλλα 2 εξίσου υπέροχα στο Σουδάν .. έπαιζα, έτρωγα, κοιμόμουν και ζούσα με ανθρώπους άλλου χρώματος, άλλης θρησκείας..ανέπνευσα τον αέρα τους και ατένισα τον ούρανό τους .. ένα κομμάτι του μυαλού και της ψυχής μου είναι απο εκεί..

Υ.Γ. 2 το χειρότερο και πιο εξοργιστικό είναι ότι οι ίδιες οι "πολιτισμένες" γυναίκες στις χώρες τους, αναλώνονται σε ότι βλακεία τους πασάρουν τα ΜΜΕ και τα trends ...και έχουν ξεχάσει αυτά που τραβούσαν οι μαναδες και οι γιαγιάδες τους .. κανείς δεν λέει τίποτα ..κανείς δεν κάνει τίποτα ..λες και υπάρχει άνθρωπος ..υπάρχει γυναίκα που της αρέσει να την κρύβουν ..να την κουκουλώνουν ..

6 σχόλια:

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Δεν ξέρω αν τους αρέσει η όχι. Ξέρω πως εδω στην Ελλάδα αρκετές γυναίκες νιώθουν καλύτερα να κυκλοφορουν ντυμένες απο την κορφή μέχρι τα νύχια. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία.

Stamskoup είπε...

..ναι ..χωρίς να καλύπτουν όμως το κεφάλι ή το πρόσωπο τους ..υπάρχουν πολλοί λόγοι (περισσότερο ή λιγότερο δεκτοί και κατανοητοί) που κάποιος θέλει να καλύψει το σώμα του ..κανένας όμως για να καλύπτει το πρόσωπό του

Poulman είπε...

Περπαταει ενας Ποντιος μΠΑΟΚτζης βραδυ στα λαδαδικα και στριβοντας σε μια γωνια κοντα στο Al Arabia, ερχεται προσωπο με... μαντηλα(!) με μια μαυροφορεμενη μουσουλμανα.
Με τη μια την αρπαζει και την πλακωνει στα κλωτσομπουνιδια! Σε λιγα δευτερολεπτα η μουσουλμανα ειναι πεσμενη κατω αναισθητη, οποτε ο μΠΑΟΚτζης -χωρις να'χει ιδρωσει- γυρναει και τη φτυνει υποτιμητικα λεγοντας:
"Πφφ.. μπομπολια batman και μαλακιες" :P

Και τωρα με μια προσπαθεια σοβαροτητας:
Οπως θα θυμαται ο φιλος Σταμ, καποτε πηγαινοερχομουν στην Κομοτηνη οπου το Μουσουλμανικο στοιχειο βασιλευει.
Για να καταλαβετε ποσο σημαντικη ηταν γι'αυτους η μαντηλα, εδιναν ως και επιδομα (περιπου 700 ευρω) σε οποιες νεες κοπελες τους την φορουσαν.
Οσο για το οτι σε πιο φονταμενταλιστικες κοινωνιες επιβαλλουν στις γυναικες τους να κρυβουν ολοκληρο το σωμα τους κατω απο τα υφασματα, υποδηλωνει σαφως οτι, πρωτον: οι γυναικες ειναι γι'αυτους απροσωπες "παιδομηχανες" και δευτερον: οι γυναικες πρεπει να ειναι ολες ιδιες και κατωτερα οντα-περιουσια του ανδρα τους.
Παρ'ολα αυτα, θεωρω τους μουσουλμανους και τις περικαλυμμενες γυναικες τους πιο "ξηγημενους" απο πολλους "χριστιανους" της ελευθερης πρωτοβουλιας και του φιλευσπλαχνου Θεου.
Τουλαχιστον οι πρωτοι ακολουθουν πιστα μια θρησκεια που ξεκαθαρα τους επιβαλλει αυτο το τροπο ζωης χωρις κανενα περιθωριο παρερμηνιας.
Απο την αλλη, εμεις οι "καλοι" χριστιανοι του Θεου της "αγαπης" και της "συγχωρεσης", επιβαλλουμε στους εαυτους μας χιλιες-δυο απαγορευσεις σε πραγματα για τα οποια καποιοι "υπαλληλοι" του Υψιστου αποφανθηκαν οτι ειναι αμαρτιες (χωρις βεβαια να ρωτησουν τη γνωμη Του).
Και αναρωτιεμαι αφελως(;)
Κανει καλυτερο ανθρωπο καποιον το να ειναι χριστιανος;
Κανει πιο καθαρο καποιον το να μενει παρθενος για οσο καιρο του παρει -και αν- βρει συζυγο;
Αφου πρεπει να περιμενουμε μεχρι το γαμο για να συνουσιαστουμε και με μονο σκοπο την τεκνοποιια και αφου καθε επαφη αυτου του ειδους θα πρεπει να επιφερει απογονους πιστους χριστιανους, τοτε γιατι η εκκλησια εδω και δεκαετιες αδιαφορει για τις πολυτεκνες οικογενειες;
Τουλαχιστον οι μωαμεθανοι αδερφοι μας Τουρκοι απο την απεναντι πλευρα, που εχουν παρομοια "ξεπερασμενα" εθιμα με τα παραπανω, ενισχυουν τους δικους τους, καλως ή κακως.
Περα απο ολα αυτα, προσωπικα με αηδιαζουν ολες αυτες οι καταπιεστικες ανοησιες εναντια στη φυση του ανθρωπου και αναρωτιεμαι πως μπορουν καποιοι "ανθρωποι" να επιβαλλουν στον εαυτο τους και στους αλλους τετοιο τροπο ζωης.

dsquared είπε...

Οσον αφορα για το πως τις προτιμας να γυρνουν... η γνωμη μου ειναι: οπως τους αρεσει, με καπελο, με σαγιοναρα, με φουστα, με παντελονι φτανει να ειναι δικη τους επιλογη. Δυστυχως ζουμε μεσαιωνικες καταστασεις εν ετη 2009. Κουφο δεν ειναι να πηγαινει ο ανθρωπος στο φεγγαρι και να θεωρειτε ταμπου το μηκος της φουστας?

din

tsaousa είπε...

Τι νομίζεις ότι είναι ο πλανήτης μας;
Το 1/3 μόνο των ανθρώπων είναι -όσο είναι- εκπολιτισμένο.
Τα υπόλοιπα 2/3 ζουν στα σκοτάδια της ψυχής και του μυαλού.

Poulman είπε...

Αληθεια, τωρα που το πανε για ποινικοποιηση της κουκουλας, δεν θα πρεπει να συλλαμβανουν κι οσες φορανε μαντηλα;
Με ανατριχιαζουν πιο πολυ απ'οσο οι κουκουλοφοροι...