Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Climb Dance ! ή αλλιώς ..when men where MEN!



..ήταν 1987, μόλις έναν χρόνο πριν είχε καταργηθεί απο το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ η κατηγορία Group B (η οποία δεν είχε κανέναν απολύτως περιορισμό στην ιπποδύναμη) σαν "Πολύ επικίνδυνη!" ..η αλήθεια ήταν ότι είχε μετατραπεί σε μια κατηγορία με αυτοκίνητα κτήνη που μπορούσαν να τα κουμαντάρουν μια χούφτα άνθρωποι όλοι και όλοι (και ανάμεσα τους μια γυναίκα.. η Michele Mouton!) ..
...το politically correct είχε αρχίσει να επικρατεί και να βάζει ταμπέλες "Επικίνδυνο" "Ανάρμοστο" "μη πρέπων" "προκλητικό" ..τις ξέρετε.. υπάρχουν παντού σήμερα, απλά ανοίξτε μια εφημερίδα (..ή την τηλεόραση)
...δεν είχαν τελειώσει όλα όμως... το κύκνειο άσμα αυτών των μοναδικών μηχανών και των ακόμη πιο μοναδικών ανθρώπων που τις τιθάσσευαν έμελε να γραφτεί στο...Colorado..
Η Audi και η Peugeot, οι δυο κυρίαρχοι της παραπάνω κατηγορίας πήραν τα τελευταία εναπομείναντα θηρία και έδωσαν στους οδηγούς τους την ευκαιρία να δοξαστούν για μια τελευταία φορά πριν αποσυρθούν...
...ο κινηματογραφιστής Jean Louis Mourey κατέγραψε την προσπάθεια του (παγκόσμιου πρωταθλητή) Ari Vatanen να σπάσει το ρεκόρ της ανάβασης του Pikes Peak ύψους 4500m με ένα κτηνώδες Peugeot 405T16..
..το φίλμ σάρωσε τα βραβεία στα φεστιβαλ ντοκιμανταίρ που προβλήθηκε και είναι μια ωδή στον άνθρωπο και την μηχανή του...ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλον με σκηνικό την υπεράνω όλων φύση...ένας μοναδικός δεξιοτέχνης μανουβράρει με μαεστρία μια μοναδική μηχανή σε ένα μοναδικό τοπίο ...
..σας αφήνω να απολαύσετε μόνοι ένα κειμήλιο απο τα παλιά ..

Υ.Γ. για την ιστορία, ο Vatanen κατέριψε το ρεκόρ εκείνη την ημέρα..το αυτοκίνητο του απέδιδε 720 ίππους στην εκκίνηση και στον τερματισμό (4500m) λέγεται ότι απέδιδε πια 340 ιππους (..εξαιτίας της αραιής ατμόσφαιρας λόγω υψομέτρου)

1 σχόλιο:

Poulman είπε...

Εκεινες τις εποχες ηταν πραγματικα ελευθερος ο κοσμος με ευκαιριες για οσους ηθελαν να κανουν κατι στη ζωη τους κι ας λενε οι πατεραδες μας...
Αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι δεν εμεινε τιποτα στις μερες μας που να μην το εχουν κανει αλλοι ηδη.