Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Κοινωνικά ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!!


..ήμουν με έναν πολύ καλό φίλο τελευταία, και περπατούσαμε διασχίζοντας την καρμιριά και την μιζέρια που αναδύει η πόλη μας μετά τις 10 το βράδυ...άδειοι δρόμοι (ψυχή δεν υπήρχε) βρωμιά, κακογουστιάκ, τρισάθλια (..μα τι λέω.. ΤΕΤΡΑΘΛΙΑ!!) χαζομπαράκια με ψεύτικους ανρθώπους που ακούνε ψεύτικη μουσική, και όλα τα ωραία αυτά πράγματα που μας κάνουν.. ερωτική πόλη !!
..οι Mercedes και οι BMW περιπολούσαν τους άδειους δρόμους περισσότερες απο τα FIAT και τα Hyundai, και που και που έβλεπες κανένα φώς πίσω απο παλιές κουρτίνες στα διαμερίσματα των πρώτων ορόφων..
..την ίδια εικόνα είχε και ο Άλεξ όταν μου ανέφερε κάτι που είχε διδαχτει σε μια απο τις σχολές του .."αυτή η κατάσταση έχει περιγραφεί..." μου είπε (απο κάποιον καθηγητή..δεν θυμάμαι ποιόν)
..όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν απομείνει με ένα σπίτι (απο τους γονείς), με ένα αυτοκίνητο που το χρωστάν στη τράπεζα, που δεν έχουν τις ικανότητες και τα εφόδια για να συνεχίσουν το status που παρέλαβαν ονομάζονται
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΟΙ

..αυτά είπε και συνεχίσαμε αμέριμνοι την βόλτα μας ..

..και είναι αλήθεια οτι οι κοινωνικά κατερχόμενοι σήμερα έχουν πάρει τόση φόρα στην κατηφόρα τους που πρέπει να κρατηθούμε καλά για να μην μας παρασύρουν και μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: