Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ

..έβρεχε χθές ..οπότε τι καλύτερο απο μια εκδρομή με το αυτοκίνητο! ..ένας άλλος λόγος ήταν ότι χθές ήταν η επέτειος απο την μάχη των οχυρών στο Ρούπελ και έτσι είπαμε να πάμε προς τα πατρογονικά εδάφη (..ο Παππούς μου .. ο StamSkoup ο Α' γεννήθηκε στο Ρούπελ) για εκδρομή κομπλέ. Με πατριδογνωσία, οινοποσία, βόλτα γύρω γύρω στα βουνά και στα λαγκάδια κτλ.

..η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να ξυπνήσουμε και καθώς πλησιάζαμε την ελληνοβουλγαρική μεθόριο αρχίσαμε απο το αντίθετο ρεύμα να βλέπουμε να αποχωρούν οι Mercedes με τα αστεράκια ("..γμτ.. να και ο υποστράτηγος! αργήσαμε και θα χάσουμε και τον μπουφέ!!") ..φτάνοντας, άξιο μνείας ήταν το βλέμμα του φαντάρου στην πύλη των οχυρών .."ΚΑΛΑ..ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ;!! ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ... "Δυστυχώς καλοί μου κύριοι κλείσαμε!

..NO PROBLEM!!
..και τότε γράψαμε την δική μας ιστορία!!



..
..το οχυρό του εχθρού ήταν ευθεία μπροστά ..αλλά εμείς είμασταν αποφασισμένοι για όλα!!
..ή θα φάμε ή θα πεθάνουμε!!
..το ξέραμε ότι πηγαίναμε ωσάν τα πρόβατα στην σφαγή



..αλλά είπαμε .. είμασταν πεινασμ.. εε! συγνώμη! ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!
..η μάχη ήταν σκληρή και αδυσώπητη!!
..ο Alex πολέμησε σαν Λιοντάρι ! ...τα σουβλακομπίφτεκα σφύριζαν πάνω απο τα κεφάλια μας! ..οι πατάτες έπεφταν βροχή ! .. και οι πιπεριές φλωρίνης θέριζαν τους επιτιθέμενους!!

..αλλά στο τέλος! ..το ηθικό και η ορμή μας έκαμψαν την αντίσταση του εχθρού και το οχυρό κατελήφθει! ..τα φιλέτα και οι τηγανιές εξολοθρεύθηκαν μαχόμενα μέχρις εσχάτων!
..το τίμημα ήταν όμως βαρύ .....ήταν τόσο βαρύ που χρειάστηκαν 2 γκαζόζες (sic!) για να το χωνέψουμε!
..αλλά η θυσία μας έπιασε τόπο! ...γυρίσαμε θριαμβευτές στην πόλη μας..
..όσο για το ξεχασμένο πολυβολείο στις όχθες της Δοϊράνης..αν περάσετε ποτέ απο εκεί .. θα βρείτε μια μικρή χορταριασμένη πλάκα να γράφει ..
Ο ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΚΑΓΚΟΥΡΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΙΘΑ ΛΥΤΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥΣ

ΤΕΛΟΣ!

Υ.Γ. Πέρα από τις καλές στιγμές που ζήσαμε, ας μη ξεχνάμε ότι πριν απο 67 χρόνια ένα τσούρμο παιδιά, πιο μικρά απο εμάς, δεν μάσησαν..μάτωσαν και σταμάτησαν τον φασίστα στα μέρη εκείνα..ήταν οι παππούδες μας

Υ.Γ. 2 με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου πολυβολείου, γεννήθηκε η ιδέα του γυρίσματος μιας επικής, αληθοφανούς, ρεαλιστικής, πολεμικής υπερπαραγωγής σε εκείνο το μέρος.. ζητούνται ηθοποιοί! (..παρέχεται δωρεάν μεταφορά και τάισμα!) ..επίσης ζητείται και τίτλος για την αιμοβόρικη και ηρωική μας ταινία! (π.χ. 'ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ' ή 'ΓΙΟΥΡΙΑ!" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!)

2 σχόλια:

Poulman είπε...

Aχ... ο παππουλης μου ο Μητσος ο Ά πολεμησε τους γερμαναραδες στο Ρουπελ.
Η γερμανικη δυναμη ηταν ισχυροτερη και μετα απο μεγαλο διαστημα πολιορκιας του οχυρου, αφου τους τελειωσαν ολα τα εφοδια, οι δικοι μας αναγκαστηκαν να παραδοθουν.
Κατα την παραδοση τους, οι γερμανοι αναγνωρισαν στους Ελληνες αιχμαλωτους τον ηρωισμο τους και θαυμασαν την αντοχη τους κατα την πολιορκια.
Αργοτερα καποιοι απο αυτους τους ηρωες σκοτωθηκαν απο χερια "συμπατριωτων"-"αδελφων" τους.

Johnnakis είπε...

Άντε λοιπόν να την κάνουμε τη ρημάδα την ταινία. Προσφέρομαι για Γερμαναράς γαλονάς που θα την τρώει (τη μαχαιριά) από το πιτσιρίκι ετών 14 (στο ρόλο του πιτσιρικιού ο StamSkoup)