Κυριακή 31 Μαΐου 2009

..ΕΧΩ ΚΑΙ 'ΓΩ!!

..αυτο

..χθες.. παράδοση υπολογιστή σε σπίτι, περίμενε η Ελένη, τον συνδέσαμε, τον ρυθμίσαμε ..όλα ok ..φεύγω .. γεια, ευχαριστώ πολύ και άπασαι αι γνωσταί φιλοφρονήσεις ξεπροβοδίσματος ( ξεπροβόδισμα στα αγγλικά : DePreOxing)
- τι μηχανή έχεις; ..ρωτά η Ελένη στην πόρτα (μονοκατοικία)
- Ενα BMW ..
(έχω σταματήσει πια να λέω ένα R80RT ή ένα παλιό BMW, γιατί ΟΛΟΙ οι μαλάκες μετά ρωτάνε "Α, ναι? ποιοοοο? ... γιατί αμα σου πω ξέρεις;... "..εε , όχι έτσι απλά ρωτάω")
..στο θέμα μας
-Α! ποιό;!!
-Να αυτό εκεί ... (το είχα στη γωνία)
- ωραία ! έχω και εγω !
- Μηχανή;
- Οχι! BMW !! ..R80 δεν είναι; ..και μάλιστα απ' ότι βλέπω ..το RT, χωρίς Fairing!!
- Εεεε ..ναι (έκανε ο stamskoup σαστισμένος!)
- Εχω ένα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο στην Αθήνα.. θα το φέρω σε λίγο και αυτό επάνω !!
...έχετε ακούσει παμπάλαιο και ταλαπωρημένο υπολογιστή, να ανοίγεις ένα πρόγραμμα και να ακούγεται ο σκληρός να γρατσουνάει σαν να κόβει καφέ μέχρι να φορτώσει τα δεδομένα; .... ε, τέτοιοι ήχοι ακουγόταν μέχρι να ενσωματώσω το τι έγινε
ΠΑΓΩΤΟ STAMSKOUP!! Σε κύπελο, πύραυλο, οικογενειακό ..τώρα και σε κασάτο!! ..όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα!

..και ενω έψαχνα γύρω γύρω να δώ ποιός μαλάκας την έβαλε να μου κάνει πλάκα..
- Που το φτιάχνεις εδω στην Θεσσαλονίκη; ..συνέχισε να ρωτά η Ελένη χαρούμενη
-Εεε ..μόνος μου το φτιάχνω.. δεν εμπιστεύομαι κανένα κοπρόσκυλο να του βάλλει χέρι
-Α! και εγώ στην Αθήνα με ένα φιλαράκι μου το φτιάχνω ..
..ΧΑ! stamskoupακο!! ..πάρτα να 'χεις!! ..εσύ δεν ήσανε που έλεγες "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΚΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΝ ΜΗΧΑΝΗ ΒΑΡΒΑΤΗ, ΑΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΚΙΟΛΑΣ!!" (..και μάλιστα ούτε 3 βδομάδες πριν! ..με στόμφο και μπροστά σε κοινό!)
ΤΣΑΚΩ ΜΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΝΑ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΒΕΙΣ (..το τουμπεκί!!)

..ΡΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΕ ΑΥΤΙ Ν' ΑΚΟΥΣΕΙΣ!! ..μπαίνω στον πειρασμό να αρχίσω να πιστεύω ότι κάτι στο υπερπέραν σπαει ΤΡΕΛΗ πλακα μαζί μου ..με εμένα προσωπικά!
..ας είναι!
..αναπτερώθηκε το ηθικό μου !!
ΧΑ!




Κυριακή 24 Μαΐου 2009


..το πιο αδίστακτο lifeguard των Βαλκανίων (..και βάλε) πάλι σε ψόφια πισίνα έπεσε!

..klein πεντάστερα και mein χαϊλίκια ..πρώτη μέρα χθες και.. 5 γριές ξερακιανές , ένα κοπάδι γερμανοί που την πέσαν κάτω απο την σκιά για 10 (..δέκα λέμε!!) ώρες .. σαν τα λιοντάρια!! (..θα τους γυρίσω ντοκυμανταίρ!), 3-4 τυχαίοι που μόλις άκουσαν την τιμή εισόδου τους ανέβηκε το ζάχαρο και φύγαν τρεκλίζοντας και 2 που δεν φύγαν και φέραν τιςγκόμενες για μπάνιο στο κσενοδοχείο!!
..αυτά εν ολίγοις.. και καλά που ήταν η Barbie και η Magda στο bar (..cute και sparkling cute! αντίστοιχα) και λέγαμε κάνα χαριτωμένο να περνά η ώρα..

..άντε να δούμε ..

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

winter



..tori amos..winter

..ειναι πάλι μια περίοδος που ότι μπορεί να παει στραβά ..παει ..
..δε βαριέσαι! ..θα το κολυμπήσουμε και αυτό το κομμάτι..
..μοιράζομαι μαζί σας ένα κομμάτι που μπορεί να το βάλω και να το ακούω και 7-8 φορές στη σειρά ..

"When you 're gonna make up your mind! ..'cause things are gonna change so vast!"

..i have my mind allready made up Tori!! ..let things change as vast as they can!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

oups!


..ο sinior Machiavelli ήταν ένα γραμματιζούμενο ανθρωπάκι της Αναγέννησης (..εποχή τρελού ξύλου!) που προσπαθούσε να γλύψει κάναν άρχοντα να τον πάρει στην δούλεψη του .. είχε όμως μια έλλειψη ενόρασης και μια ζωή έγλυφε και έμπλεκε με τα λάθος καθίκια την λάθος στιγμή ..λίγο πριν τους φάνε άλλα, χειρότερα καθίκια... ε, τον έπαιρνε και αυτόν η μπάλα και είχε βελάξει στη σφαλιάρα και την φυλακή ο έρμος ..
..στην τελευταία του προσπάθεια να διοριστεί κάπου και του λόγου του, έγραψε τον "ΗΓΕΜΟΝΑ"..το βιβλίο για το οποίο τον θυμόμαστε και το αφιέρωσε στο μεγαλύτερο καθίκι της εποχής ...μικρή σημασία έχει ότι ο άρχων τελικά τον έκλασε κανονικά και πέθανε στην ψάθα.. αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι στην προσπάθεια του να γλύψει και να κολακέψει είπε μια ανυπέρβλητη αλήθεια..

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ..(ΜΟΝΟΝ!!)

..την οποία φράση οι περισσότεροι την έχουν εκλάβει μονόπλευρα... έχουν πιάσει από αυτήν μόνο το "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ"
..έλα όμως που κρύβει και μια αληθειούλα ακόμη!!
..ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ 'ΑΥΤΟ (που έλεγες) ΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ

...και πως μου ήρθαν όλα αυτά ε;!

"Πάντως να ξέρεις Stam... δεν είμαι κακό άτομο!!" ..είπε η ...
"Δηλαδή αν ησουν πραγματικά κακό άτομο ..τι παραπάνω θα μου έκανες ; ..."
...σιγή...........



Κυριακή 17 Μαΐου 2009

..η καιόμενη βάτος


..με τις πανελλήνιες εξετάσεις μου τη σπάνε ΟΛΑ (..όλα όμως!) ..ένα όμως είναι που φτάνει την σιχτιρίνη (..βασική ορμόνη αγανάκτησης) στο κόκκινο!!
..όταν παίρνουν συνέντευξη απο τα ζαβλακωμένα φυτά αφού γράψουν, τους ρωτάν "πως ήταν τα θέματα;"
..και αυτά ..ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ !! απαντάν..
"Ήταν ΒΑΤΑ"
..ΡΕ ΓΑΜ.. κοντά 30 χρόνια που καταλαβαίνω την ελληνική, ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να μην χρησιμοποιήσει αυτή την λέξη!! ..ήθελα να ήξερα ποιό αρχισούργελο την πρωτοχρησιμοποίησε!!
..μάθαν και αυτά τα Βατά και δώστου βατά !
...ένας να βγει και να πει ΗΤΑΝ ΣΚΑΤΑ!!
ή "Νταξ ρε μάγκες! ..Βατά θέτε; ..έ, βατά ήταν, αλλά πατήσαμε πολύ σκατό ρε αδερφάκι!"

Υ.Γ άξιο ιδιαιτέρας προσοχής και σχολιασμού, το γεγονός ότι και φέτος τα καμάρια του μπαμπά και της μαμάς θα ποδοπατηθούν για να μπούν στην Αστυνομία, το Στρατό και έπειτα σε ότι κωλοσχολή έχει σχέση ΜΟΝΟ με το δημόσιο! ..μάλλον πρόκειται περί των ιδίων μπουμπουκίων που φώναζαν τα χριστούγεννα για τους μπάτσους ..ρε δε γαμιέστε !!

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

..εναν ποδόγυρο με απ΄ όλα!!

..δροσιά μου!!

..καθώς καθόμανε προχθές, άκουσα μετά από ...και 'γω δεν ξέρω πόσο καιρό.. την λέξη "Ποδόγυρος"!!
..και ενθουσιάστηκα!! ..ΧΑ! Αυτή είναι λέξη!!
..μεταξύ μας βέβαια, ενθουσιάστηκα και έσκασα στα γέλια μόλις άκουσα τον ποδόγυρο γιατί εκείνη τη στιγμή περνούσε δίπλα μου ένας κάποιος που κρατούσε στα χέρια του ένα...
πιτογυρο!
σαν και αυτό ..καλή του ώρα

..αντιπαρέρχομαι τον αηδιαστικό λεξιπλαστικό συνειρμό περί γύρου από πόδια που ήρθε στο μυαλό σας .. και συνεχίζω με το πραγματικά ενδιαφέρον (κοινωνιολογικά και ιστορικά) κομμάτι της δημοσίευσης..

..Κοίτα να δεις! ...είπα!
..παλιά κυνηγούσαν τον ποδόγυρο
(..μεταξύ μας ..σκατά κυνηγούσαν! την πρώτη που τους προξένευαν την παντρευόταν και λήξις οι αναζητήσεις.. παιδάκια και δουλειά!)
..και τώρα το χουν ρίξει στο πιτόγυρο
..και παριστάνουν τον κωλόγερο..

..όσον αφορά εμένα, δεν σας κρύβω την χαρά που κάνω (κουνάω αυτιά, ουρά, γλώσσα!) όταν βλέπω δεσποινίδα, κορασίδα, κυρία με ωραίο ποδόγυρο !!
..καλά είναι και τα μίνια καλά και τα ξόβυζα (..αμα έχουν και περιεχόμενο...) αλλά η αδυναμία μου είναι τα φορεματάκια τα χαριτωμένα και οι φούστες οι δροσερές και ανάλαφρες!

..σαν την πρώτη φωτό ας πούμε ...

..ή σαν αυτή!!
















Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

..βοήθησε με ασφάλεια

"Βάστα γερά!! έρχομαι"

..είχα σκοπό να έγραφα το παρόν λίγο αργότερα, αρχές Ιουνίου περίπου, που θα ξεκινούσε για τα καλά το καλοκαίρι ..αλλά ο καιρός είναι πλέον καλός και οι παραλίες έχουν γεμίσει, οπότε καλό είναι να τονιστούν κάποια πράγματα απο τώρα ..

..αυτή τη φορά θα μιλήσω σαν ναυαγοσώστης..
η όμορφη ωραία χώρα μας είναι 2η στον κόσμο σε πνιγμούς με πρώτη την Ιαπωνία..
..γύρω στα 300 άτομα πνίγονται κάθε χρόνο στα χωρικά μας ύδατα ..και όσο απιστευτο και τραγικό ακούγεται αυτό, άλλο τόσο απίστευτο και πιο τραγικό είναι ότι πάρα πολλά απο τα θύματα πνίγηκαν επειδή προσπάθησαν να σώσουν κάποιον που κινδύνευε να πνιγεί!
..επειδή σίγουρα θα βρεθούμε σε κάποια παραλία χωρίς ναυαγοσώστη, και οι πιθανότητες να βρεθούμε μπροστά σε άνθρωπο που κινδυνεύει απο πνιγμό δεν είναι αμελητέες, μερικές συμβουλές για την ασφάλεια μας.
..αν βρεθούμε σε τέτοια περίπτωση και θελήσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας (..θεωρούμε πως δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή ναυαγοσώστης ή κάποιος άλλος πιο ικανός και εκπαιδευμένος απο εμάς) το πρώτο που κάνουμε είναι να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποια πλεούμενο (απο σανίδα του surf,κανό, τζετ σκι, μέχρι φουσκωτή βαρκούλα στην ανάγκη) για να τον πλησιάσουμε και να κρατηθεί απο αυτό..
..αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και θελήσουμε να κολυμπήσουμε προς αυτόν, ο κίνδυνος αυξάνεται.. βρίσκουμε κάτι να του δώσουμε να κρατηθεί (ένα σωσίβιο, κάτι που να επιπλέει) και τον πλησιάζουμε γρήγορα αλλά όχι τόσο ώστε να εξαντληθούμε (..έχουμε και γυρισμό)
ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ - ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!!

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
..τα πρώτα μαθήματα Ναυαγοσωστικής αφορούν την αποφυγή και διαφυγή απο πανικοβλημένο πνιγόμενο.. και πιστέψτε με είναι και τα πιο δύσκολα!
ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ..ΠΛΕΟΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!
εκείνη τη στιγμή ο άλλος είναι πανικοβλημένος και εσύ δεν είσαι παρά ένα αντικείμενο για να πιαστεί, θα σφιχτεί επάνω σου με όση δύναμη έχει (..και είναι απίστευτη!) και θα σε αφήσει μόνον όταν πνιγεί αυτός ή εσύ.. έχετε υπόψη ότι και ένα παιδί μπορεί να σε πνίξει με αυτό τον τρόπο, ΔΕΝ είναι θέμα σωματικής διάπλασης ή ηλικίας!!
Σε τέτοια άτυχη περίπτωση, πρέπει να απαγκιστρωθούμε πάση θυσία.. διατηρούμε όση ψυχραιμία μπορούμε (πολύ σημαντικό) και βουτάμε στη θάλασσα μαζί με αυτόν που μας κρατά.. συνήθως μόλις τον βουτήξουμε κάτω απο την επιφάνεια μας αφήνει και προσπαθεί να ξαναβγεί μόνος του ..ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ..προσπαθούμε να βγούμε απο το σφιχταγγάλιασμα (συνήθως τυλίγεται γύρω απο το κεφάλι και το λαιμό σου) με δυνατά (ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ) χτυπήματα, δαγκώματα, λαβές (αν γνωρίζουμε απο πάλη ή Ζιου Ζίτσου θα σωθούμε) και οτιδήποτε θα τον κάνουν να μας αφήσει ..
..αφού γλιτώσουμε απο αυτό ..κολυμπάμε σε απόσταση ασφαλείας απο τον πνιγόμενο.. του φωνάζουμε να ηρεμήσει και του πετάμε να πιάσει το σωσίβιο
...αφού πιάσει το σωσίβιο, τον αφήνουμε αρκετή ώρα να ηρεμήσει και να ανακτήσει συνείδηση προτού τον πλησιάσουμε και του ζητήσουμε να αρχισει να κολυμπάει μαζί μας προς την ακτή.
...Τέλος, επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος τα θύματα να γίνουν 2, σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις ..Τρικυμισμένη θάλασσα, τεράστια κύματα, βράχια
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ !
..όσο σκληρό και αν ακούγεται, το υπέρτατο αγαθό είναι η ΔΙΚΗ μας ζωή ..δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.. αποτρέψτε όσους θελήσουν με όλη την καλή διάθεση τους να βοηθήσουν και πάρτε τηλέφωνο το λιμενικό και ενημερώστε τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.
..εύχομαι αυτά να μην χρειαστούν ΠΟΤΕ και για κανέναν λόγο και να απολαύσετε την θάλασσα και τον ωραίο καιρό διασκεδάζοντας και ηρεμώντας
εε! φίλαρακι! έλα λιγο έξω να σου πω!!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Bicycle!!

..φτύστε, φτυστε!!

..αει σιχτιρ!! ..ότι λεφτό μαζευόταν έφευγε σε βλακείες ..λογαριασμοί, υποχρεώσεις, απρόοπτα το ένα μετά το άλλο .. και εγώ; ..εγώ πότε θα έπαιρνα ξανά το ποδηλατάκι μου;!!
..το Σάββατο.. μόλις έκαναν ότι περναν απο την τσέπα μου τα money τα άρπαξα και το άρπαξα! ..
..είναι το ΙΔΙΟ ακριβώς ποδήλατο με αυτό που μου έκλεψαν τον Δεκέμβριο (..τσογλάνια @#%$@#$$) ..GIANT Rincon GTS σε νουμεράκι XL (επελέχθη μετά απο τρελό ψάξιμο, καθώς είναι το μόνο που βολεύει το ύψος και τα μεγέθη μου ..1,97 ύψος ..85κιλά)
..το λοιπόν το ποδηλατίδιο έχει κάνει ήδη 35 - 40 χιλιομετράκια!
..τρέφεται με δρόμους και ανηφόρες και μετατρέπει τους κεφτέδες και τα πιτόγυρα σε ιδρώτα και ζόρι..
...αλλά το θέμα είναι άλλο.. μόλις το πήρα, μάλλον το σύμπαν με συμπάθησε και σε 1 μέρα τα έβγαλα τα λεφτά που έδωσα!!
...οπότε just do it και μη το πολυπαιδεύεις !!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Junta...


..η Χούντα η σωστή, ή πρόστυχη!
(..ρε κόψε φάτσες!! οι τύποι είναι απίστευτοι! αριστούχοι της ανωτάτης φασιστικής!)
(..για όσοι δεν αντελήφθησαν.. ο Senior Pinochet και οι κολλητοί του)

Χούντα.. η λέξη των ημερών..
..έκλεισε ο Ace of Spades την βουλή να ξεμπερδεύει ... είχε μαζευτεί πολύ η φύρα και σου λεει "δεν κάνω μια εκποίηση;!!" ..και την έκανε... "Το αφεντικό τρελάθηκε!" "Χαρίζουμε κυρίες μου! Χαρίζουμε!!"
..και ξαφνιάστηκε το σύμπαν όλο!! ..για λίγο όμως ..και στη συνέχεια συνέχισε.
...Θεσμικό πραξικόπημα, Χούντα .. μάγκες ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως!! ..πουστιά μέγιστη και μπινιά ανεπανάληπτη!! ..αλλά μη μου πείτε ότι εξαφνιαστήκατε κιόλας!! ..εδώ και καιρό τα τσιράκια, σου πουλούσαν τρελίτσα και το τουμπεκί έπεφτε επαρκώς ψιλοκομμένο!!
..έβγαινε ο Bulgarακης με offshore να γλυτώνει τα μπικικίνια και στην έλεγε κατάμουτρα!
"το νόμιμο είναι και ηθικό!! τραβάτε κάνα ζόρι κύριοι;!! "
..μόκο το χριστεπώνυμο πλήθος
..εβγήκες ο Rousseau με το Βατοπέδι
"Τι είναι ρε μόρτες.. σάμπως να εξινίσθη η πρόσοψις σας! ..τρέχει οτιδήποτε;!!"
..οχι! προς θεού (..κυριολεκτικά!) monsieur Rousseau!! τι να τρέχει, αλίμονο!
..τελευταίος εις την λίσταν, ο "οποιαδήποτε σχέση με μπισκότα και σοκολάτες, συμπτωματική και μόνον!"
"μα τι ακούγεται! τα πήρατε;!!"
"ΣΑΣ παρακαλώ! με αθώωσαν τα συνεταιράκια και το συνάφι μου!!"
"ναι, εντάξει..δεν αντιλέγω ..αλλά.."
"ΤΙΠΟΤΑ!! Δεν τρέχει ΤΙΠΟΤΑ.. δεν σηκώνω ΤΙΠΟΤΑ!!"
..και άλλοι πολλοί, και πριν και κατα τη διάρκεια και μετα.. αρκετοί για να γραφούν 6-7 τόμοι Τσιφόρου.
..ε, μετά..ολόκληρος Μπέης, κοτζάμ ασίκης και καραμπουζουκλής.. Να μην κάνει και αυτός ενα χουνέρι;!! ..έτσι, να δείξει στα τσιράκια πως γίνεται η φτιάξη (..μην παίρνουν και οι εγκέφαλοι τίποτα αέρηδες και πνοές περίεργες!)
..ως εδώ εντάξει και σαφέστατα.. αλλά ρε παιδιά! ..όχι και Χούντα!!
η Junta μπροστά τους είναι ναυτοπρόσκοποι!!
(χαϊβάνια που τραβάν κουπί!)
..και εξηγούμαι..
..στην Junta, αφήνεις μερικά καθίκια (ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι καθίκια, αλλά τους αφήνεις ΕΣΥ!) να μανατζάρουν τα στρατά (..καθότι εσύ είσαι pacifist και pollitically correct και δημοκράτης με αγώνες, και τα σιχαίνεσαι αυτά τα πράγματα! ..αλλά κάποιος πρέπει να τα κάνει!). Ε, το λοιπόν, βράζει βράζει ο φασισμός.. κάποια των ημερών, ερχόσαντε απρόσκλητοι οι νοματαίοι με τα αστεράκια στη στολή και στην λένε ..
" Ρε !"
"καλώς τα παιδιά τα όμορφα! πως απο ΄δω;! τί έχετε;!"
"Απορίες προς επίλυσιν!"
"Βεβαίως! σας ακούω!"
"Φίρστ οφ ολ.. ποιός έχει τα όπλα, ποιός τις γεμιστήρες.."
"μα..εσείς!"
"Ναϊς!! ..και τώρα στο ζουμερό.. εσύ τι ρόλο βαράς είπαμε;!!"
"..μα εγώ είμαι η λαϊκή θέλησ.."
"Βρε ΟΥΣΤ! Αποφασίζομεν και διατάζομεν εις το εξής! ..έχομεν κόμπλεξ με τους άλλους και οποιανούν δε γουστάρει αμα λάχει τον εγεμίζουμε κουμπότρυπες καθότι κατέχομεν τα ειδικά μηχανήματα!"
..και the story goes on .. όπως θα αντιληφθήκατε, σε μια κλασική, πατροπαράδοτη Χούντα κουμάντο κάνουν τα όπλα ..και γι΄αυτό οι χούντες πέφτουν ..
..βλέπετε τα όπλα είναι οι μεγαλύτερες πουτάνες στην ιστορια! Είναι ακριβά.. όλοι τα λιγουρεύονται ..λίγοι το παραδέχονται (συνήθως όλοι τα βρίζουν δημοσίως) ..και το ότι βρήκες κάπως τα λεφτά να τα αποκτήσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα πουληθούν και σε άλλους ..
......η άλλη η Χούντα όμως ... η των ημερών .. είναι, κολλητοί ...ΑΝΙΚΗΤΗ!!
...ποιά όπλα και μαλακίες!! ..αυτή βασίζεται στους ΜΑΛΑΚΕΣ!!!
..αυτούς δεν χρειάζεται να τους αγοράσεις ..σε παρακαλάν να σου χαριστούν ..
..κάηκε το χωριό, η μάνα, η γυναίκα, τα παιδιά, το σπίτι σου πρόπερσι; ..no problemo 3 χιλιαρικάκια και είσαι εντάξει ..
"Ο θεός να σε έχει καλά αφέντη!"
...τι θέλεις;!!! Σύυνταξηη!! ..Α, πάγαινε ρε!! ..εδώ έχουμε ομόλογα να διαχειριστούμε!! ..με την κωλοσύνταξή σου θα ασχολούμεθα;!
"..καλά..εντάξει.. μια κουβέντα είπαμε.."
"..να μην λέτε! ..παρεξηγούμεθα! ..και αφήστε μας στην ησυχία μας, έχουμε να περιφράξουμε κάτι οικοπεδάκια με τον ηγούμενο"

..αρκεί να διοριστεί στην αποκομιδή απορριμάτων ΕΝΑΣ (1) μαντράχαλος, για να ψηφίζει ευλάβικά ΟΛΟ το σοι, εις τον αιώνα τον άπαντα!
..και έχουμε φτάσει, η γριά να ψηφίζει συρικνωση του κράτους, ο αγρότης ελεύθερη οικονομία και κατάργηση επιδοτήσεων, ο Δημόσιος υπάλληλας περικοπή προνομίων και ο επαγγελματίας αύξηση των εισφορών!!
ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΙΣ ΜΑΣΧΑΛΟΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ!!!!
..για να μη μακρυγορούμε, οι ΜΑΛΑΚΕΣ μόνο με την μάζα και την απύθμενη ΜΑΛΑΚΙΑ που τους δέρνει, είναι η χρυσή εγγύηση ότι ΑΥΤΗ η χούντα δεν πρόκειται να πέσει ποτέ ΠΟΤΕ!!

Υ.Γ. πόσες και πόσες φορές δεν έχω φτάσει στο αμήν με αυτά που βλέπω αλλά κυρίως με αυτά που τραβάω ..και πάνω που λέω "Ε, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!" ..ρίχνω μια ματιά γύρω μου, τους βλέπω όλους ευτυχισμένους (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ!!) και λέω ...για ποιόν;

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Βατράχι ή δεύτερος?


or..


.."Βατράχι ή δεύτερος ;!! ..Βατράχι ή δεύτερος;!! " μονολόγησε αρκετές φορές ο τραγουδιστής των coin παραπροψές στις Σέρρες πρίν αρχίσει το κομμάτι Second! I'm the best!!
(..και το εν λόγω κομμάτι)
..δεύτερος ρε Man !! Δεύτερος!! ..θέλει και ρώτημα ;!!
...σας έχουν φάει η "πρωτιά" ..η "Προσπάθεια" ..να είσαι "the best"
...τι λέτε ρε μοσχαροκεφαλές!!
..θα ξεσκιστώ στον αγώνα, την κούραση και την προσπάθεια ....για τι; για ποιόν;
...αν βγαίνεις δεύτερος άνετα και χωρίς πολλά πολλά ... δεν κρατάς καλύτερα την έξτρα δύναμη που θα έδινες για να φας τον ανταγωνιστή - πρώτο, να την κάνεις ότι θέλεις για πάρτη σου;!!




Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΚΛΙΣΕΟΣΚΟΠΙΟ..

άρξατε πυρ!

...το κλισιοσκόπιο, είναι το πίσω μέρος των σκοπευτικών ενός όπλου, αυτό που ορίζει την σκοπευτική γραμμή ...με λίγα είναι αυτό που σε βοηθά να σημαδεύεις ..
...επι των ημερών μας έχει αντικατασταθεί από το ΚΛΙΣΕοσκόπιο .... με το οποίο είναι εφοδιασμένος ο κάθε γνωστός, άγνωστος, βλάκας. γίδι, παράξενος, κοινότυπος, βαρετός, σπαστικός ..ηλίθιος για να σε πολυβολεί με κλισέ εκφράσεις ..

..μη κάνεις το λάθος να βγεις και να σε δει κανένας απο τους παραπάνω... ΠΥΡ!!!
-ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;!!!
..τα πάντα σε καλές τιμές
..ότι περνά απο το χέρι μου
...τον μαλάκα!!
..υπομονή!

ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ;!!!
...πως είμαι έτσι;;;!!!

ΤΙ ΛΕΕΙ;
..μαλακίες ....

ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ;!
..με κόκκινο..

ΟΛΑ ΚΑΛΑ;!
..τα μισά ..

..τι θλιβερό και σπαστικό να σου μιλάν χωρίς να έχουν κάτι να σου πουν!!

don't tell me your story if you don't have one! ..έλεγε ένα τραγούδι πέρυσι ..

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Παιδί και νέοι γονείς!!


..Ρε! Τα παιχνιδάκια μου ρε!!

Το άγχος της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, προβληματίζει όλο και περισσότερο τα νέα ζευγάρια ..
- θα καταφέρω να του δώσω την σωστή ανατροφή και αξίες ;
- θα καταφέρω να μην το σπάσω στο ξύλο το σκατόπαιδο;
- θα καταφέρω να το κρατήσω μακριά απο επηρεασμούς ;
- μήπως μπλέξει;
..σκέφτονται οι μαμάδες (..οι μπαμπάδες γενικά ακολουθούν την μέθοδο "Αστο το παιδί")
..το ινστιτούτο παιδικής ανατροφής Stamskoup ("Stamskoup μεγαλώνει γερά παιδιά!")
μετά απο χρόνια επιστημονικών ερευνών βρήκε την λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα και με μεγάλη χαρά σας την παρουσιάζει!!
..είναι γεγονός ότι ο μεγαλύτερος φόβος των γονιών είναι να γίνει το παιδί τους κάτι που δεν αρέσει στους ίδιους, και την λύση αυτού ακριβώς του προβλήματος ερχεται να λύσει η αλάνθαστη μέθοδος stamskoup ..
..έστω ότι ο γονιός τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι ο κάνακάρης θα γίνει
ΟΜΑΔΑ Α'
πούστης, πασοκτσης, νεοδημοκράτης, κο(υ)μμουνιστης,ολυμπιακός, παναθηναϊκος ..ότι σκατά έχει κόμπλεξ και μισεί τέλος πάντων!!
ΟΜΑΔΑ Β'
ανεκτικός στους εργάτες - υπαλλήλους (..είναι προφανές ότι η ομάδα Β' απευθύνεται σε βλαστάρια βιομηχάνων ..δεν είναι για τα μούτρα σας!)

..με το που θα αρχίσει να καταλαβαίνει και να μιλάει το παιδί, αναπόφευκτα θα αρχίσει να ζητάει ..συνήθως παιχνίδια.
Ε λοιπόν ΟΤΙ μα ΟΤΙ μας ζητήσει το σκασμένο ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!!
..αυτό χαρά και δώστου να παίζει και να φχαριστιέται το καινούργιο του παιχνίδι!!
..μόνο που η χαρά του δεν θα κρατήσει πολύ!
..την δεύτερη ή τρίτη μέρα το πολύ (..μην το βαρεθεί κιόλας) του κρύβουμε απο βραδύς το παιχνίδι του και όταν το πρωί όλο απορία και αγωνία ρωτήσει
-μαμά! μπαμπά! ..που είναι το παιχνιδάκι μου!!!!!
..του απαντάμε
-το πήραν οι ...(όποιος απο την ομάδα Α θέλουμε) !!!!
..ή αν είστε βιομήχανος που θέλει να διατηρήσει στην κερδοφορία την επιχείρηση και στην επόμενη γενιά
-αχ παιδί μου!! ήρθαν και το πήραν το βράδυ οι εργάτες!!!

..και voilla!! έχετε εμφυτέψει στην ευαίσθητη παιδική ψυχούλα του το αιώνιο μίσος για αυτούς που θέλετε ΕΣΕΙΣ ..και όχι αυτά που βλέπει στην τηλεόραση!!
..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Υ.Γ. η επιτυχία της μεθόδου είναι εξασφαλισμένη σε ποσοστό 99,8% βάση μετρήσεων και έγκυρων μελετών ...
...τώρα αν του πείτε "Το πήραν οι πούστηδες παιδί μου !"
και σας απαντήσει
"ε, αμα το πήραν οι πούστηδες ..δεν πειράζει!"
..η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!!


Κυριακή 3 Μαΐου 2009

..in my field

..βράδυ πρωτομαγιάς ..άδεια πόλη ..ωραία!


..τα προβλήματα σου ζητάν πιεστικά λύση!!! ...την θέλουν ΤΩΡΑ ...ΕΔΩ!!
..και έχει την σημασία του το ΕΔΩ!! ..την θέλουν ΕΔΩ.. στην κωλοπόλη, στην κωλοδουλειά, στον κωλοδρόμο, στο κωλοτηλέφωνο!! ..δεν προτιμαν το ΕΔΩ ..σου επιβάλλουν το ΕΔΩ.
..ΕΔΩ είναι το γήπεδό τους, ΕΔΩ δημιουργήθηκαν, ΕΔΩ είναι ανίκητα ... ΕΔΩ θέλουν να σε τσακίσουν!!
..αν κάνεις το λάθος που κάνουν οι πολλοί ΟΛΟΙ ..είσαι σβησμένος..
Τα πιάνεις απ' το λαιμό (..άστα να τσιρίζουν και να ουρλιάζουν) και τα τραβάς στο δικό σου πεδίο.. στο δικό σου γήπεδο..
..σε ένα μπάρ που είχες καιρό να πας.. σε έναν φίλο που χαίρεσαι να βλέπεις ..ή καβαλάς τη μηχανή και τα σέρνεις σε μια παραλία, σε ένα βουνό σε ένα μέρος που σου θυμίζει πολλά ή σε γεμίζει περισσότερα.. εκεί εισαι ΕΣΥ ανίκητος

.. ...ποια προβλήματα..

.εκεί τα πετάς κουρελιασμένα σε μια γωνία ...κάθεσαι ΟΣΗ ώρα γουστάρεις για πάρτυ σου ...και στο τέλος γυρνάς και τους λες όλο περιφρόνηση "Τι θέλετε ρε ....(συμπληρώστε).."
"Εεεε, να .. εμείς ..ξέρεις ..να, λέγαμε μήπως θα μπορούσες.."
..και τα πατάς σαν κατσαρίδες και τελειώνεις ..
(..σημείωση της σύνταξης: ΠΟΤΕ δεν σκοτώνω ζώα! ..εκτός από κουνούπια)
..γυρίζεις ξανά στον αγώνα και έχεις την λύση για αυτά που ξέκανες ..έχει έρθει μόνη της ...


Καλλιθέα, Φλογητά 2-5-2009

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Pro...τομα(ρ)γιά


..έτσι!...ακριβώς έτσι!

πρωτομαγιά σήμερα ... και αφήστε τις θειάδες να ξαμολυθούν στα λοφάκια να κυνηγάν ραδίκια και ζοχές (..παρένθεση: ΑΜΑΝ ρε ΗΛΙΘΙΕΣ θείτσες!! ..σταματήστε να κόβετε ραδίκια ΔΙΠΛΑ στην μπαριέρα της εθνικής!! ..τίγκα στο βαρεο μέταλλο και στο βενζολιο είναι!! ..αμα θες να ψοφήσεις τράβα μόνη σου.. οι άλλοι τι σου φταίνε;!)
..πρωτομαγιά σήμερα λοιπόν και δεν είναι περί του ταπερωμένου κεφτεδακίου η υπόθεσις του εορτασμού .. εργατικό είναι το θέμα ... αλλά ποιά εργατιά ..
..Αει ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥΟΥΟΥ ΕΡΓΑΤΙΑΑΑΑΑΑ!!!
..ούρλιαξε ο Πανούσης κάποια στιγμή το 91' - 92' μεταποιώντας το σουξέ της εποχής "Αει της αγάπης μαχαιριά" (Νταλάρας) μπροστά σε ένα πλήθος αποσβωλωμένων οικοδόμων και εργατών που είχαν διοργανώσει μια συναυλία κάπου στην Αθήνα ...
..μόνο που δεν τον κυνήγησαν ... αλλά το νόημα δεν το έπιασαν ..
..ποιά εργατιά ρε ανειδίκευτοι μαλάκες !!
..που την είδατε την εργατιά! ..ένα μάτσο χαϊβάνια που έχουν επαναπαυθεί στο γεγονός ότι έχουν χέρια - πόδια και μπορούν να εκτελούν βασικές εντολές .. τους πετάς μια μπάλα, μια μπύρα και 5- 6 δάνεια και είναι ευτυχισμένοι!! ...φτασμένοι.. μέχρι εκεί.. δεν τους χρειάζεται κάτι άλλο ..
..ψηφίζουμε όποιο καθίκι αναζωπυρώσει περισσότερο το όνειρο της δημοσιοτεμπελιάς μας και συνεχίζουμε περιμένοντας την δρέψη των καρπών της εξυπνάδας και των "γνωριμιών" μας ... και όταν φτάνει το αγγούρι του αφεντικού φρέσκο φρέσκο και δροσερό κοντά στον κώλο.. ΑΔΕΡΦΙΑ!! ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!
..ρε α γαμηθείτε !! σιχάματα !!
..φραπεδάκι, trendy γυαλάκι και πουστόρουχα και αραχτοί στην παραλία .. οι νέα εργατιά .. και ορθώς προβληματίζεται ο Alex, που λόγω της θέσης του είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος παγκοσμίως για να εκφέρει άποψη επι του θέματος ..
"Κοίτα τους!! Κοίτα τους Stam! ..οι Κινέζοι έχουν ΗΔΗ αγοράσει τα λιμάνια και τα πάντα γύρω γύρω και τα μαλακιστήρια φραπεδοβαυκαλίζονται!!"
..και για τους έξυπνους που θα διανοηθούν να σκεφτούν την κλασικη Νεοελληνική μαλακία "Ναι καλά! και εσύ τι ξέρεις!! .. έχεις δουλέψει ρε ποτέ !!" ..έχω δουλέψει και σαν βιομηχανικός εργάτης και ένα σωρό άλλες χαμαλοδουλειές (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) που μου έδωσαν πράγματα και αντιλήψεις ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ..αλλά δεν έμεινα εκεί .. και ένας λόγος είναι ότι σιχάθηκα το επίπεδο των ανθρώπων εκεί ..
...γνώρισα και εργάτες απίστευτους, τσαμπουκάδες, με αξιοπρέπεια ..αλλά τους έχω χάσει
..εν κατακλείδι ..
..βρες μου σήμερα έναν εργάτη εκ πεποιθήσεως (..που είναι εργάτης επειδή το επέλεξε και όχι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή) και κερδίζεις σετ επισκευής καλσόν!!
..καθόμουν και σκεφτόμανε σήμερα, ότι από τους φίλους και γνωστούς μου.. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι εργάτης ... θα ήθελα να έχω μερικούς σωστούς .. αλλά ευτυχώς δεν έχω απο τους σημερινούς !

Υ.Γ.
Το τραγούδι που παίζει στο YouTube απ' οσο ξέρω, δεν είναι το ίδιο με το τραγούδι που είχε τραγουδήσει ο Πανούσης τότε