Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Pro...τομα(ρ)γιά


..έτσι!...ακριβώς έτσι!

πρωτομαγιά σήμερα ... και αφήστε τις θειάδες να ξαμολυθούν στα λοφάκια να κυνηγάν ραδίκια και ζοχές (..παρένθεση: ΑΜΑΝ ρε ΗΛΙΘΙΕΣ θείτσες!! ..σταματήστε να κόβετε ραδίκια ΔΙΠΛΑ στην μπαριέρα της εθνικής!! ..τίγκα στο βαρεο μέταλλο και στο βενζολιο είναι!! ..αμα θες να ψοφήσεις τράβα μόνη σου.. οι άλλοι τι σου φταίνε;!)
..πρωτομαγιά σήμερα λοιπόν και δεν είναι περί του ταπερωμένου κεφτεδακίου η υπόθεσις του εορτασμού .. εργατικό είναι το θέμα ... αλλά ποιά εργατιά ..
..Αει ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥΟΥΟΥ ΕΡΓΑΤΙΑΑΑΑΑΑ!!!
..ούρλιαξε ο Πανούσης κάποια στιγμή το 91' - 92' μεταποιώντας το σουξέ της εποχής "Αει της αγάπης μαχαιριά" (Νταλάρας) μπροστά σε ένα πλήθος αποσβωλωμένων οικοδόμων και εργατών που είχαν διοργανώσει μια συναυλία κάπου στην Αθήνα ...
..μόνο που δεν τον κυνήγησαν ... αλλά το νόημα δεν το έπιασαν ..
..ποιά εργατιά ρε ανειδίκευτοι μαλάκες !!
..που την είδατε την εργατιά! ..ένα μάτσο χαϊβάνια που έχουν επαναπαυθεί στο γεγονός ότι έχουν χέρια - πόδια και μπορούν να εκτελούν βασικές εντολές .. τους πετάς μια μπάλα, μια μπύρα και 5- 6 δάνεια και είναι ευτυχισμένοι!! ...φτασμένοι.. μέχρι εκεί.. δεν τους χρειάζεται κάτι άλλο ..
..ψηφίζουμε όποιο καθίκι αναζωπυρώσει περισσότερο το όνειρο της δημοσιοτεμπελιάς μας και συνεχίζουμε περιμένοντας την δρέψη των καρπών της εξυπνάδας και των "γνωριμιών" μας ... και όταν φτάνει το αγγούρι του αφεντικού φρέσκο φρέσκο και δροσερό κοντά στον κώλο.. ΑΔΕΡΦΙΑ!! ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!
..ρε α γαμηθείτε !! σιχάματα !!
..φραπεδάκι, trendy γυαλάκι και πουστόρουχα και αραχτοί στην παραλία .. οι νέα εργατιά .. και ορθώς προβληματίζεται ο Alex, που λόγω της θέσης του είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος παγκοσμίως για να εκφέρει άποψη επι του θέματος ..
"Κοίτα τους!! Κοίτα τους Stam! ..οι Κινέζοι έχουν ΗΔΗ αγοράσει τα λιμάνια και τα πάντα γύρω γύρω και τα μαλακιστήρια φραπεδοβαυκαλίζονται!!"
..και για τους έξυπνους που θα διανοηθούν να σκεφτούν την κλασικη Νεοελληνική μαλακία "Ναι καλά! και εσύ τι ξέρεις!! .. έχεις δουλέψει ρε ποτέ !!" ..έχω δουλέψει και σαν βιομηχανικός εργάτης και ένα σωρό άλλες χαμαλοδουλειές (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) που μου έδωσαν πράγματα και αντιλήψεις ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ..αλλά δεν έμεινα εκεί .. και ένας λόγος είναι ότι σιχάθηκα το επίπεδο των ανθρώπων εκεί ..
...γνώρισα και εργάτες απίστευτους, τσαμπουκάδες, με αξιοπρέπεια ..αλλά τους έχω χάσει
..εν κατακλείδι ..
..βρες μου σήμερα έναν εργάτη εκ πεποιθήσεως (..που είναι εργάτης επειδή το επέλεξε και όχι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή) και κερδίζεις σετ επισκευής καλσόν!!
..καθόμουν και σκεφτόμανε σήμερα, ότι από τους φίλους και γνωστούς μου.. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι εργάτης ... θα ήθελα να έχω μερικούς σωστούς .. αλλά ευτυχώς δεν έχω απο τους σημερινούς !

Υ.Γ.
Το τραγούδι που παίζει στο YouTube απ' οσο ξέρω, δεν είναι το ίδιο με το τραγούδι που είχε τραγουδήσει ο Πανούσης τότε

1 σχόλιο:

Poulman είπε...

Τι μιλάς εσυ βρε παλιό-αφεντικό; χα χα χα! σοβαρά πάντως, προτιμώ εργάτης παρά υπάλληλος. απ'όσο θυμάμαι τις περιπτώσεις που υπήρξα εργάτης, μόνο μια φορά βρέθηκε διευθυντής που αναγνώρισε τη δουλειά που απέδιδα. πάντως οι εργάτες μοιάζουν παρά πολύ με τα κώλο-φαντάρα. κοιτούν πως να λουφαρουν. μην πιάσω στο στόμα μου και την "αγροτιά". όλοι τους καλοί πελάτες ουκρανίδων "μασαζουδων" και πρώτοι στο σπορ της ρίψης λουλουδιών στα σκυλάδικα. πάνω απ'όλα όμως, πρώτοι πωλητές ψήφων. σ'αυτών τη βλακεία και κουτόπονηριά βασίστηκε η δημοκρατική σαπίλα των τελευταίων 35 χρόνων.