Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

C'etait un rendezvous!!



ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!! (8 λεπτά)
..κυρίες και κύριοι.. για όσους δεν με γνωρίζεται και τόσο καλά.. ας σας εξομολογηθώ ότι είμαι ασυμμάζευτος λάτρης των μοναδικών πραγμάτων στη ζωή! ..στην κορυφή της μοναδικότητας τοποθετώ τις μοναδικές Γυναίκες (το Γ πάντα κεφαλαίο!) και τα μοναδικά οχήματα! ..αυτά τα δύο έχουν πάρα πολλά κοινά! ..και τα δύο απαιτούν ΑΠΟΛΥΤΗ αφοσίωση σε αυτά, όπως επίσης και τα δύο αν δεν τους φερθείς όπως πρέπει θα σε κάνουν να το μετανιώσεις!! ..και στα δύο επίσης ισχύει το ότι, αν δεν ξέρεις να τα φτιάχνεις θα σε αφήσουν!!
..όπως καταλαβαίνεται λοιπόν ένας συνδυασμός αυτών των δυο πάντα θα βγάζει χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό μου, και το ιδανικότερο δείγμα αυτού του συνδυασμού μοιράζομαι μαζί σας σήμερα!
C'ETAIT UN RENDEZVOUS!
..μια θρυλική ταινία που γύρισε το 1976 ο Claude Lelouch, Γάλλος κινηματογραφιστής!
..και ιδού η μοναδική της ιστορία!
..τελειώνοντας τα γυρίσματα μιας ταινίας το 1976 ο Claude, διαπίστωσε ότι είχε περισέψει φίλμ για λήψη 8-9 λεπτών περίπου και είχε τα νοικιασμένα μηχανήματα λήψης στην διάθεσή του για μια ακόμη ημέρα. Δεν το σκέφτηκε καθόλου! Την προηγούμενη ημέρα είχε διασχίσει τους δρόμους του κέντρου του Παρισιού με ιλιγγιώδεις ταχύτητες με την Mercedes 450 SEl 6.9 (7.000 Κυβικά!) για να προλάβει να βρεθεί στην ώρα του σε ένα ραντεβού. Του άρεσε τόσο ώστε αποφάσισε να το γυρίσει κάποτε σε ένα φιλμακι.. τώρα μπορούσε!! Η αίτηση στην τροχαία Παρισίων να κλείσουν οι περισσότεροι δρόμοι του κέντρου για να γυριστεί το φίλμ με ασφάλεια φυσικά ...απορρίφθηκε! ..No Problem! ο Claude προσαρμόζοντας την κάμερα στην Mercedes του, αποφάσισε να γυρίσει το φίλμ του την επομένη στις 5:30 το πρωί υπό συνθήκες απόλυτης παρανομίας (..το διαπιστώνετε και μόνοι σας!) ..επέλεξε εκείνη την ώρα καθώς οι δρόμοι ήταν σχετικά άδειοι και έδωσε έναν ασύρματο σε έναν συνεργάτη του για να τον ενημερώσει εαν έβλεπε κάποιον κάτοικο να βγαίνει απο το parking του στα σπίτια προς το τέλος της τανιας. ..Ξεκίνησε απο τον περιφερειακό της Γαλλικής πρωτεύουσας και με ταχύτητες απο 140χλμ (minimum) ως και πάνω απο 200χλμ (230-240 λέει ο ίδιος) διέσχισε τους δρόμους του Παρισιού(Λεωφόρος Foche, Ηλλύσια Πεδία, Αψίδα του θριάμβου, Place de la concorde, Βερσαλίες) μη σταματώντας ΠΟΥΘΕΝΑ! ..πλησιάζοντας στα σπίτια είχε το νού του στον ασύρματο, αλλά αφού δεν άκουσε τίποτα συνέχισε το ίδιο γρήγορα!! ..όταν ολοκληρώθηκε η οδήγηση κατέβηκε εμφανώς ικανοποιημένος για να δει τον συνεργάτη του να του φωνάζει ότι ο ασύρματος δεν είχε μπαταρίες!!!!!!
..Το καλύτερο είναι πως την επόμενη ακριβώς ημέρα έκανε την ΙΔΙΑ ακριβώς διαδρομή με την ΙΔΙΑ ακριβώς ταχύτητα αλλά αυτή τη φορά με την Ferrari 275GT του, ώστε να γράψει τον ήχο απο την Ferrari που ήταν καλύτερος απο της Mercedes!!!!!!!!
..η ταινία προβλήθηκε σε περιορισμένο κύκλο τον επόμενο χρόνο και αμέσως οι αρχές συνέλαβαν τον Lelouch και βρέθηκε ενώπιον του διοικητή τροχαίας Παρισίων να του διαβάζει σχεδόν ολόκληρο τον ποινικό κώδικά! ("μου φαινόταν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ!" είπε ο ίδιος) ..όταν επιτέλους τελείωσε, ο διοικητής κοιτώντας τον αυστηρά του είπε " Μπορώ να έχω το δίπλωμα σας κύριε Lelouch;" ...
εκείνος φυσικά το έδωσε.. για να δεί έκπληκτος μετά απο λίγα δευτερόλεπτα τον διοικητή να του το επιστρέφει λέγοντας του:
"Υποσχέθηκα στους ανωτέρους μου (Υπουργος) να σας πάρω το δίπλωμα! ..αλλά δεν τους υποσχέθηκα ότι θα το κρατήσω!!!!"
..και είπε στον έκπληκτο Lelouch: "..η ταινία σας άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά μου! Είστε ελεύθερος"
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ? !!!
..τελικά μια όχι και τόσο καλή κόπια της ταινίας κυκλοφόρησε το 1996 ενώ η καλύτερη εκδοχή της ταινίας κυκλόφόρησε το 2003
...αυτά για μια απίστευτη ταινία με μια απίστευτη ιστορία απο πίσω!! προϊον μιας εποχής περασμένης πια, που είχα το προνόμιο να γεννηθώ στα τελευταία χρόνια της..κάθε σύγκριση με το σήμερα είναι απλά θλιβερή!
..για μένα όλα τα λεφτα είναι το τέλος ! (..θυμηθείτε αυτα που έλεγα στην αρχή)
..η απόλυτη ρομαντζάδα! (..άφιξη στο τσάκ!)

.και αυτός ο ήχος!!!!

1 σχόλιο:

Poulman είπε...

Ε, ρε τι μου θυμησες τωρα...
Εχω ριξει κι εγω κατι τετοια τρεξιματα για καποιαν αχαριστη και τελικα μου εμειναν μονο τα προστιμα της τροχαιας. :Ρ
Ασχετο... το αλλο το καλο με τον Κωστετσο και την Αλεξανδρατου το ειδατε; Τολμησε να την παρομοιασει με την Μπριτζιτ Μπαρντω. ΟΥΣΤ!