Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

..Παλαιστίνη ..2010



Επικολλώ από το Fox2magazine.blog.com...

Ένας χρόνος μετά το «τηγμένο μολύβδι»

Filed under 4o Τεύχος by deepred001 on 28-12-2009

Tags :

family
Ένας χρόνος πέρασε μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Στις επιχειρήσεις διάρκειας τρειών βδομάδων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι και καταστράφηκαν περί τα 50.000 σπίτια. Οι επιζώντες εξακολουθούν να ζουν σε χαλάσματα και χιλιάδες κάτοικοι του θύλακα παραμένουν εντελώς άστεγοι αυτό το χειμώνα. Οι διεθνείς δωρητές υποσχέθηκαν νωρίτερα φέτος πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών του πολέμου, αλλά πολύ λίγα χρήματα έχουν φθάσει μέχρι σήμερα στους πληγέντες, ενώ το εμπάργο που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ στερεί στον πληθυσμό τα απολύτως αναγαίκα, όπως γάλα, μέλι και βούτυρο.
.
Ο Chris Gunness, εκπρόσωπος Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), αναφέρει πως επειδή οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπουν τον εφοδιασμό της Λωρίδας της Γάζας με κανένα υλικό ανασυγκρότησης, τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απλά ένας αριθμός σε χαρτί. Σύμφωνα με τον ίδιο τον αξιωματούχο, πάνω από το 80% του πληθυσμού της Γάζας σήμερα, επιβιώνουν χάρη στην ανθρωπιστική ελεημοσύνη από την UNRWA, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι να γίνονται όλο και πιο απελπιστικοί και πιο ακραίοι στην συπεριφορά τους.
.
Για την ανακούφιση της Γάζας, χρειάζονται 40.000 τόνοι τσιμέντου και 25.000 τόνοι σιδήρου για να ξεκινήσει η επισκευή των κατοικιών, νοσοκομείων, σχολείων και καταστημάτων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής επίθεσης του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής, οι Ισραηλινοί έχουν επιτρέψει να εισέρουν στον θύλακα μόνο 19 φορτηγά που μεταφέρουν υλικά κατασκευών, μετά τον πόλεμο που έληξε τον περασμένο Ιανουάριο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα και πάλι στην εποχή της λάσπης, αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος της UNRWA, μια και η περιοχή μέσα στο χειμώνα είναι μια απέραντη λάσπη.
.
Μετά τις επιχειρήσεις του τελευταίου χειμώνα, το 97% των εργοστασίων της Γάζας έχουν κλείσει και η επίσημη ανεργία ανέρχεται σε πάνω από 43%. Με ελάχιστες πηγές εισοδήματος, πολλοί κάτοικοι της Γάζας θα λιμοκτονούσαν κυριολεκτικά αν δεν υπήρχε η ύστατη βοήθεια του ΟΗΕ. Πάνω από 40.000 κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα, 10.000 δεν έχουν τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, και επειδή το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στην Λωρίδα των ανταλλακτικών που απαιτούνται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, κάθε μέρα 87 εκατομμύρια λίτρα λυμάτων απορρίπτονται στη Μεσόγειο, με την οικολογική καταστροφή να γιγαντώνεται.
.
Παρόλο που η διεθνής κοινότητα διαμαρτύρεται κατά καιρούς, η συνεχιζόμενη τραγωδία της Γάζας συνεχίζεται μέχρι στιγμής. Ένας ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος προσκείμενος στην δεξιά πτέρυγα του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου εκμυστηρεύτηκε σε ένα συνάδελφό του στον ΟΗΕ ότι στόχος του Ισραήλ για τη Γάζα είναι να μην υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία, με την ελπίδα ότι ο λαός θα ανατρέψει την κυβέρνηση της Χαμάς που εκλάχθηκε δημοκρατικά κατά τις τελευταίες εκλογές. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
.
Από τις πρώτες ώρες της επιχείρησης με την κωδική ονομασία μεταφρασμένη με «τηγμένο μολύβδι» χρησιμοποιήθηκε το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, η υψηλής ακριβείας βόμβα μικρής διαμέτρου GBU-39. Τον Ιούνιο του 2008 αποφασίσθηκε εκ μέρους του Ισραήλ η προμήθεια 1.000 βομβών του τύπου. Το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το Σεπτέμβριο του 2008 την προμήθεια και ήδη τον Νοέμβριο του 2008 άρχισαν οι παραδόσεις μέσω της θαλάσσιας οδού. Η συγκεκριμένη βόμβα βάρους 130 κιλών, εξόπλισε τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15, κατά τις αεροπορικές επιδρομές αυτών στην Λωρίδα της Γάζας.


...Χριστούγεννα, Πρωτοχρονία και θεριά .. Ανήμερα

...αν χρειάζεται να πω κι εγώ κάτι ...να συμπληρώσω κι εγώ κάτι... να τονίσω κι εγώ κάτι ..
..τότε ...
..σε λάθος ιστολόγιο είστε παιδιά!

Υ.Γ. για πραγματική ενημέρωση πάνω στο θέμα .. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Xmas



..mary Χριστούγεννα σε όσους πιστεύουν
..σε όσους νηστεύουν

..και σε όσους τις ζωές, ληστεύουν!!


Υ.Γ. Ζωρζ Πιλαλί, σας έχει ο μπουφές γι' απόψε ..ουσία συμπυκνωμένη, εσείς απλά προσθέστε σκέψη ..

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Γράμμα στον Αη


...something like this!


Άγιε μου Βασίλη, γεια σου !!!
..μάλλον δεν με ξέρεις, και ούτε θα με θυμάσαι από μικρό παιδάκι, βλέπεις .. τόσα χρόνια με είχαν πάρει εργολαβία ο Αη Σιχτίρης και ο Αη Γαμήσου !!
..όχι ότι έχω παράπονο από αυτούς!! ..κάθε άλλο! Κάθε χρόνο φρόντιζαν να μου φέρνουν χουνέρια και φόλες εκλεκτά! ..έτσι, για να μου μένει αξέχαστη η χρονιά!

Άλλα, να .. είπα και εγώ να απευθυνθώ σε σένα μιας και έχεις καλύτερο marketing και promotion.
Επί του πρακτέου, και για να μη σε καθυστερώ και από το dellivery!
...έκανα τις προάλλες ( ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!!! Το ξαναλέω!!) μια βόλτα στην αγορά να δω τι θα ήθελα να μου φέρουν και να μην μου το φέρουν ποτέ. Είδα 5-6 (χιλιάδες) πραματάκια ...ωραία, δε λέω. Όμως άλλο μου έκανε εντύπωση και λαχτάρησα να μου το φερεις !!!
Όλοι ...ΜΑ ΟΛΟΙ εκεί έξω μιλούσαν σε κάποιον πούστη!!
Ναι! τους ακουγες όλους να λένε κοιτάζοντας τις βιτρίνες "ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!"

..κοιτάζοντας τις εφημερίδες ... " Ε, ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!"

..κοιτάζοντας το μπάζο τη γυναίκα τους ή τον μαλάκα τον άντρα τους "Ε, ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!"

..όταν τους βάζαν επιτέλους το δώρο Χριστουγέννων "Ε, ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ!!"

..και μιλούσαν στον αέρα Άγιε μου ΑγιεΒασίλη!! ..Ναι! αλήθεια σου λεω!!
..πρέπει να τον λαχταρούσαν πολύ έναν πούστη να τους ακολουθεί για να του μιλάνε !
αλλά δεν είχαν!!

Γι' αυτό και 'γω ...επειδή ήμουν καλός μαλ.... εε!! καλό παιδί!!
θέλω φέτος, να μου φέρεις έναν δικό μου ....προσωπικό μου

Personal Poustis!!

..κουνιστό και πλουμιστό.. με τις πούλιες του.. το μαλλάκι του το γιούχου ..και με απ΄όλα!!
Να βγαίνω βόλτα, και να τους μπαίνω όλους στο μάτι που εγώ έχω τον Prive μου πούστη και αυτοί έχουν μόνο virtual !

να φωνάζω και εγω φωναχτά "ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!"
...και να απαντά αυτός "ΑΧ! ΠΟΥ ΚΑΛΕ;!!!"

"Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!"
-"ΚΑΛΕ ΝΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩΩΩΩ!!!"

"Ε, ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!"
-"ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΛΕ ΠΑΛΙΙΙΙ;!!"

"Ε ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ !!"
- "ΟΧΙ ΚΑΛΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑΑ!!"

..ναι Αγιε μου!! ..αυτό θέλω να μου φέρεις εφέτος !!!

ένα δώρο ουσίας ...για να προσωποποιήσω και 'γω τα σιχτίρια μου!!!

Υ.Γ. μη μου πεις να πα να βρω πολιτικούς!!! ..αυτοί παραείναι πούστηδες, κάνουν τις πουστιές και την κοπανάνε
Υ.Γ.2 Άμα δε σου βρίσκεται πούστης εύκαιρος αυτή τη στιγμή, στείλε μου ένα σετάκι τέλη κυκλοφορίας για το '10 (..και για τη μηχανή, και για το αυτοκίνητο ε!) γιατί με τους πούστηδες που μπλέξαμε ...

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Τίποτα ...




..γύριζα χθες το μεσημέρι σπίτι από τον περιφερειακό.
..είχα τελειώσει την δουλειά, και γυρίζοντας έκανα μια στάση για να πάρω στην μάνα μου ένα τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση.

..το είχα και καθόταν στην θέση του συνοδηγού ..εγώ οδηγούσα ακούγοντας μουσική, και το τηλεκοντρόλ καθόταν και απολάμβανε την βόλτα του (..μόνο ζώνη δεν του είχα βάλει)

..βγαίνοντας από τον περιφερειακό στο επταπύργιο, βλέπω στο απέναντι φανάρι να περιμένουν Ασθενοφόρα ... ξένα ...
.."της KFOR θα είναι και θα χάθηκαν οι μαλάκες" ..σκέφτηκα ..

..στρίβοντας όμως, και πλησιάζοντας το τμήμα από το Convoy που δεν το είχε πιάσει φανάρι ...είδα ότι δεν ηταν της KFOR ...

..το έγραφαν καθαρά στις πίσω πόρτες ..στο πλάϊ ..παντού

VIVA PALESTINA AID

..μα!!! αυτοί!! ...τι δουλειά έχουν εδω;!!! ..αυτοί ...αυτοί, είχαν κάνει ένα convoy πέρισυ!!

..κάνανε και φέτος ....

..στρίβοντας την επόμενη στροφή βρήκα και το προπορευόμενο τμήμα να περιμένει ....
..καμιά 20 αριά ασθενοφόρα και φορτηγά ..περίμεναν τα υπόλοιπα 20-30 για να συνεχίσουν.

...ήταν σταματημένοι με alarm στην άκρη του δρόμου ...και ανάθεμα αν κατάλαβε κανένας μπάρμπας που περνούσε εκείνη τη στιγμή ποιοί ήταν και τι κάναν ..
..εγώ όμως ήξερα ...και ποιοί ήταν ...και τι κάναν ...

..είχαν ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου από την Αγγλία ...βρήκαν παλιά ασθενοφόρα, φόρτηγά, οχήματα διάφορα ...τα φόρτωσαν φάρμακα και εφόδια ...και κατευθυνόταν στην Παλαιστίνη

..κατευθυνόταν όπως πέρισυ ...στην Παλαιστίνη ....δεν την είχαν ξεχάσει την Παλαιστίνη μετά τα περσινα ...ξαναπήγαιναν στην χώρα που είχε ξεμείνει από ασθενοφόρα επειδή τα ανατίναζαν οι φασίστες ...φόρτωσαν φάρμακα για νοσοκομεία (ότι είχε απομείνει) που δεν είχαν, επειδή τους είχαν κάνει εμπάργκο οι φασίστες ...
..δεν μάσησαν ...όπως πέρισυ ...

..τα παληκάρια είχαν αρχίδια ....

..και εγώ είχα δίπλα μου ένα τηλεκοντρόλ ....

..ήταν από τις στιγμές που ντράπηκα όσο ποτέ .... δεν διέφερα σε τίποτα από τον μαλάκα στο αμάξι δίπλα μου που πήγαινε να προλάβει το απογευματινό ποδόσφαιρο ..
..ναι, εγώ ήξερα ποιοί είναι, αλλά οι πράξεις κρίνονται εκ των αποτελεσμάτων ...
τι είχα κάνει εγώ γι' αυτή την περίπτωση
ΤΙΠΟΤΑ

Ότι και να ήξερα, όσα και να ήξερα ...δεν είχα κάνει ΤΙΠΟΤΑ
Οι άλλοι είχαν ξεκινήσει από την άλλη άκρη, είχαν μαζέψει μόνοι τους τα φράγκα και τα εφόδια και πήγαιναν να ξανασπάσουν τον αποκλεισμό ..και δεν τό χουν και σε τίποτα οι καριόληδες να τους γαζώσουν και να τους τινάξουν στον αέρα .. έτσι για πλάκα ..

..εγω είχα ένα τηλεκοντρόλ, για να βλέπω τον πόνο στην τηλεόραση και να λεω "ΤΙ ΚΡΙΜΑ"

..άνοιξα το παράθυρο και τους χαιρέτισα ..με χαιρέτισαν και αυτοί ..χαμογελαστοί ..σε λίγο θα συνέχιζαν ..και εγώ θα έμενα πίσω με το τηλεκοντρόλ μου


Υ.Γ. Από Δευτέρα τηλέφωνο στον Ερυθρό Σταυρό, Στους γιατρούς του κόσμου, "Χρειάζεστε εθελοντές; " ..ελπίζω να τους χρησιμεύω σε κάτι ...

..δεν θέλω να σκέφτομαι τα παιδιά, τα ανίψια, η βαφτιστικια, τα εγγόνια μου να με ρωταν .."και εσύ τι έκανες;"

..τίποτα ψυχούλες μου ..ακόμη τίποτα

Υ.Γ.2 καντε κλικ εδω

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Hopeless


"Stam.. θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς ελπίδα;"
..με ρώτησε η Ελένη..

την Ελένη την αγαπάω ΚΑΙ γι' αυτό ..ανοίγει έτσι, απλά και όμορφα, θέματα που πονάνε ..σου κάνει ερωτήσεις που γονατίζεις μόνο που τις ακούς και τρεκλίζεις να αρθρώσεις κάτι που να μοιάζει με απάντηση .. και δεν το κάνει για κανέναν άλλο λόγο .. είναι απορίες δικές της και τις μοιράζεται μαζί μου για να βοηθήσει την σκέψη της και με μια άλλη οπτική ..
..δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη και απόδειξη σεβασμού από το να σου ζητάει κάποιος να σταθείς μαζί του στη μάχη με τις σκέψεις του .. και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναζωπύρωση ενδιαφέροντος γι΄αυτόν από το να βλέπει ότι έχεις πλακωθεί και εσύ με αυτές τις σκέψεις παλιότερα..

- Από τις ΠΟΛΥ μεγάλες κουβέντες Ελένη! ...να σου πω πως το έχω καθαρογράψει εγώ στις βιβλιοθήκες δεδομένων μου ...
..ο άνθρωπος ελπίζει ..για να αντισταθμίζει το φόβο του, από τη μια υπάρχει η παγωμένη μαυρίλα που είναι μπροστά του και μπορεί να αντιληφθεί και να φάει στη μάπα, και από την άλλη υπάρχει η αχνή λιακάδα που ζεστή μεσ' το μυαλό του τον οδηγεί να κάνει ένα βήμα ακόμη, και ακόμη ένα ..και ακόμη ένα
... ελπίζει σε ότι υπάρχει περίπτωση (έστω και μηδαμινή) να αποκτήσει ή να του συμβεί για να του καλυτερέψει την θέση του..

..τώρα βέβαια, αν φτάσει στο σημείο να μην έχει καμιά ελπίδα ..εκεί απλά το υποσυνείδητο γυρίζει σε Survive mode και πλεον ασυνήδειτα και άθελα σου, σε ενδιαφέρει μόνον η βιολογική σου επιβίωση, να συνεχίσεις να αναπνέεις και να αναπαράγεσαι μέχρι να ξαναδείς χαϊρι εσύ ή κάποιος από τους απογόνους σου
..έτσι είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να λειτουργούμε για να μην εξαφανιστεί το είδος (..το ίδιο κάνουν όλα τα είδη..από το πιο μικρό σκουληκάκι μέχρι τον σολωμό που ανεβαίνει ποτάμια ανάποδα)

..αυτό το έχουν αντιληφθεί και μελετήσει πολύ καλά αυτοί που έχουν την εξουσία παραμάσχαλα ..γι΄αυτό σε έχουν φέρει στο σημείο να αναρωτιέσαι αν έχεις πια καμιά ελπίδα ... η μόνη ελπίδα για σχεδόν τους πάντες γύρω μου είναι να τα καταφέρουν και αυτό τον μήνα να πληρώσουν τους λογαριασμούς, την δόση, και γενικά να καλύψουν τα έξοδά τους και φτου και απ' την αρχή (..το survive mode που λέγαμε ) ..που μυαλό και ηρεμία για τίποτα παραπάνω ..

..και πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό ομως;! ..θεωρητικά επ΄ άπειρον ..όσο οι στραγγαλιστές των ελπίδων αφήνουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη για την επιβίωση ..έλα όμως που η καλή μαμά φύση που απεχθάνεται την παγίωση καταστάσεων και την στασιμότητα, έχει φροντίσει και γι' αυτό!!
...τι είναι αυτό που κάνει κάποιον που τα έχει όλα στρωμένα να δουλεύουν για πάρτη του, να τα κάνει όλα σκατά;! ...η απληστία dear friends!
...κάποια στιγμή νομοτελειακά, δεν θα του φτάνει ο απόλυτος έλεγχος που ασκεί, και θα απειλήσει πλέον και την ίδια την επιβίωση του απελπισμένου ...
..μόνο που τότε θα έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα στραγηγικό αξίωμά που κανείς από όσους το περιφρόνησαν δεν την γλύτωσε

"ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ"

..έχεις προσπαθήσει να στριμώξεις χτυπημένη γάτα σε γωνία;! ..να τραυματίσεις λιοντάρι και να το πλησιάσεις για να το αποτελειώσεις;!!

...σε πήρε και σε σήκωσε!

..έτσι τα παίρνει στο κρανίο άνθρωπος κάθε τόσο στην ιστορία του και δεν μένει πρόκα όρθια ...
...και μετά ανασαίνει βαθιά ..και αρχίζει να ξαναελπίζει ...
..μέχρι οι ελπίδες να γίνουν μικρότερες ...και μικρότερες ...και ξανά από την αρχή ..

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

η ουσία των πραγμάτων



..give me a reason to love you ...
...give me a reason to be ...a woman ..
σιγοτραγουδά η δεσποινίς ....

Bien Sure mademoiselle !!
.....Just ...cause me to treat you like a ...WOMAN !!

..ντύθηκες, στολίστηκες ...και νά 'σαι απέναντι μου στη βραδυνή σου έξοδο .. σε κάποιο μπαρ ..σε κάποιο μαγαζί
..και ΄γω ντύθηκα ..λίγο κομψά, αλλά δε στολίστηκα .. ο άντρας τα στολίδια και την ομορφιά χρειάζεται να τα κυνηγά ..βαρύ καθήκον και δεν το αντέχουν όλοι ..

..με αντιλαμβάνεσαι ότι σε βλέπω .. με κοιτάς και 'συ ..
..δεν τραβάω το βλέμμα μου .. έχεις και ωραία μάτια ..

..για να δούμε!
είσαι όμορφη. Το ξέρεις; Το υποψιάζεσαι; ..περιμένεις να το ακούσεις; ..ή μήπως δεν ξέρεις τι και που είσαι;..

..είσαι τόσο όμορφη όσο με αφήνεις να απολαύσω
...είσαι τόσο ενδιαφέρουσα όσο μου επιβεβαιώνεις ότι αυτό που έχω απέναντί μου δεν είναι προσποιητό
..είσαι τόσο ποθητή όσο υπόσχεται ότι θα με ολοκληρώσει η ύπαρξή σου

...και 'γω ... τι είμαι εγω, ε; !!

..ένας καθρέφτης...

σ' αρέσει να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη;