Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

..Παλαιστίνη ..2010



Επικολλώ από το Fox2magazine.blog.com...

Ένας χρόνος μετά το «τηγμένο μολύβδι»

Filed under 4o Τεύχος by deepred001 on 28-12-2009

Tags :

family
Ένας χρόνος πέρασε μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Στις επιχειρήσεις διάρκειας τρειών βδομάδων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι και καταστράφηκαν περί τα 50.000 σπίτια. Οι επιζώντες εξακολουθούν να ζουν σε χαλάσματα και χιλιάδες κάτοικοι του θύλακα παραμένουν εντελώς άστεγοι αυτό το χειμώνα. Οι διεθνείς δωρητές υποσχέθηκαν νωρίτερα φέτος πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών του πολέμου, αλλά πολύ λίγα χρήματα έχουν φθάσει μέχρι σήμερα στους πληγέντες, ενώ το εμπάργο που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ στερεί στον πληθυσμό τα απολύτως αναγαίκα, όπως γάλα, μέλι και βούτυρο.
.
Ο Chris Gunness, εκπρόσωπος Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), αναφέρει πως επειδή οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπουν τον εφοδιασμό της Λωρίδας της Γάζας με κανένα υλικό ανασυγκρότησης, τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απλά ένας αριθμός σε χαρτί. Σύμφωνα με τον ίδιο τον αξιωματούχο, πάνω από το 80% του πληθυσμού της Γάζας σήμερα, επιβιώνουν χάρη στην ανθρωπιστική ελεημοσύνη από την UNRWA, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι να γίνονται όλο και πιο απελπιστικοί και πιο ακραίοι στην συπεριφορά τους.
.
Για την ανακούφιση της Γάζας, χρειάζονται 40.000 τόνοι τσιμέντου και 25.000 τόνοι σιδήρου για να ξεκινήσει η επισκευή των κατοικιών, νοσοκομείων, σχολείων και καταστημάτων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής επίθεσης του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής, οι Ισραηλινοί έχουν επιτρέψει να εισέρουν στον θύλακα μόνο 19 φορτηγά που μεταφέρουν υλικά κατασκευών, μετά τον πόλεμο που έληξε τον περασμένο Ιανουάριο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα και πάλι στην εποχή της λάσπης, αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος της UNRWA, μια και η περιοχή μέσα στο χειμώνα είναι μια απέραντη λάσπη.
.
Μετά τις επιχειρήσεις του τελευταίου χειμώνα, το 97% των εργοστασίων της Γάζας έχουν κλείσει και η επίσημη ανεργία ανέρχεται σε πάνω από 43%. Με ελάχιστες πηγές εισοδήματος, πολλοί κάτοικοι της Γάζας θα λιμοκτονούσαν κυριολεκτικά αν δεν υπήρχε η ύστατη βοήθεια του ΟΗΕ. Πάνω από 40.000 κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα, 10.000 δεν έχουν τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, και επειδή το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στην Λωρίδα των ανταλλακτικών που απαιτούνται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, κάθε μέρα 87 εκατομμύρια λίτρα λυμάτων απορρίπτονται στη Μεσόγειο, με την οικολογική καταστροφή να γιγαντώνεται.
.
Παρόλο που η διεθνής κοινότητα διαμαρτύρεται κατά καιρούς, η συνεχιζόμενη τραγωδία της Γάζας συνεχίζεται μέχρι στιγμής. Ένας ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος προσκείμενος στην δεξιά πτέρυγα του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου εκμυστηρεύτηκε σε ένα συνάδελφό του στον ΟΗΕ ότι στόχος του Ισραήλ για τη Γάζα είναι να μην υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία, με την ελπίδα ότι ο λαός θα ανατρέψει την κυβέρνηση της Χαμάς που εκλάχθηκε δημοκρατικά κατά τις τελευταίες εκλογές. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
.
Από τις πρώτες ώρες της επιχείρησης με την κωδική ονομασία μεταφρασμένη με «τηγμένο μολύβδι» χρησιμοποιήθηκε το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, η υψηλής ακριβείας βόμβα μικρής διαμέτρου GBU-39. Τον Ιούνιο του 2008 αποφασίσθηκε εκ μέρους του Ισραήλ η προμήθεια 1.000 βομβών του τύπου. Το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το Σεπτέμβριο του 2008 την προμήθεια και ήδη τον Νοέμβριο του 2008 άρχισαν οι παραδόσεις μέσω της θαλάσσιας οδού. Η συγκεκριμένη βόμβα βάρους 130 κιλών, εξόπλισε τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15, κατά τις αεροπορικές επιδρομές αυτών στην Λωρίδα της Γάζας.


...Χριστούγεννα, Πρωτοχρονία και θεριά .. Ανήμερα

...αν χρειάζεται να πω κι εγώ κάτι ...να συμπληρώσω κι εγώ κάτι... να τονίσω κι εγώ κάτι ..
..τότε ...
..σε λάθος ιστολόγιο είστε παιδιά!

Υ.Γ. για πραγματική ενημέρωση πάνω στο θέμα .. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν είμαστε πολεμοχαρείς, μόνο επειδή γράφουμε για τα αεροπλάνα και τις βόμβες που μοναδικό σκοπό έχουν να αφαιρούν ζωές ανθρώπων. Το ερώτημα βέβαια εάν οι θάνατοι τρίτων οφείλονται στην τεχνολογία των βομβών ή σε αυτούς που αναπτύσσουν και χειρίζονται την τεχνολογία, παραμένει μάλλον εδώ και χιλιετίες το ίδιο.

Προσωπικά θα προτιμούσα έναν κόσμο χωρίς βόμβες, γιατί αυτές καταστρέφουν, αλλά ταυτόχορνα με αεροπλάνα, γιατί αυτά είναι χρήσιμα.


Φιλικά,

deepred001

Stamskoup είπε...

..φιλε deepreed001 πολεμοχαρείς είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα, τις βόμβες, την τεχνολογίσ γενικώς, αδίστακτα και ανελέητα ..
..το πόσο ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι να γράφει κάποιος και για τα αεροπλάνα και για τις βόμβες αλλά κυρίως για το πώς, πότε και από ποιούς χρησιμοποιήθηκαν ..φαίνεται από το κείμενο του εξαιρετικού fox2magazine που παρέθεσα.
..με λίγα λόγια χρειάζεται (και πρέπει) να ξέρουμε τι συμβαίνει και πως συμβαίνει για να διαμορφώνουμε άποψη ..και η γνωση βρίσκεται παντού

Υ.Γ. τα αεροπλάνα είναι Απίστευτα χρήσιμα ! (..και φοβερά ενδιαφέροντα και για μένα!)