Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Night Witches ...

Μια ιστορία τόσο αληθινή που είναι απίστευτη ...
Nachthexen ... το όνομα Night Witches τους το έδωσαν οι αντίπαλοι !! τις φοβόταν ..πολύ περισσότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους ... ..ήταν πολύ αποφασισμένες και παράτολμες για να μην τις φοβάσαι !! ..αυτές ήταν απλά το 588 αεροπορικό σύνταγμα του Κόκκινου Στρατού και πολεμούσε τους Γερμανούς από το 1942 .
..μικρή λεπτομέρεια ...το 588 αεροπορικό σύνταγμα αποτελούνταν ΜΟΝΟ από γυναίκες.. από τους πιλότους μέχρι τους μηχανικούς και τους σκοπούς! ..ΜΟΝΟ γυναίκες ...κανένας άντρας Ένα τσούρμο κορίτσια καλά καλά ούτε 20 ετών, που άφησαν τις θέσεις στα εργοστάσια και δήλωσαν εθελόντριες για το πρώτο γυναικείο αεροπορικό σώμα στην ιστορία. Οι Σοβιετικοί ήταν οι πρώτοι που ενέταξαν τις γυναίκες ισότιμα ΠΑΝΤΟΥ(από την δουλειά ως τον πόλεμο και αργότερα στο διάστημα) . ..και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν! Αφού σχηματίστηκαν, ήρθε η ώρα να επιλέξουν τα μέσα και την αποστολή τους ... ..αυτά τα διάλεξε η αρχηγός τους ..η Marina Raskova ..πρωτοπόρος της αεροπορίας πρίν τον πόλεμο, η οποία ήταν αυτή που ζήτησε από τον Στάλιν τον ίδιο (παρακάμπτωντας όλη την ανδρική ιεραρχία και τις ειρωνίες) την δημιουργία του σώματος ...και αυτός δέχτηκε αμέσως και την εξουσιοδότησε εν λευκώ να κάνει ότι νομίζει!
..το κορίτσι είχε περισσότερα @@ από όσους έχουν διαβάσει το blog μου ...μαζί
Η Marina αφού έθεσε όρο απαράβατο "ΟΧΙ ΑΝΤΡΕΣ!" μάζεψε τα κορίτσια της και ζήτησε τα αεροπλάνα της .... ..εκεί έπεσε πολύ γέλιο από τους αρσενικούς συναδέλφους!! Είχε ζητήσει να της δωθεί το πιο αρχαίο αεροπλάνο που υπήρχε στη Ρωσσία ...το Polikarpov PO-2 , του ...1915!! ..όνομα για αεροπλανο ε;!!
..ναι! ακριβώς ΑΥΤΟ !!
..τα αεροσκάφη βάφτηκαν κατάμαυρα .. και η Marina ζήτησε να της ανατεθεί ένα από τα δυσκολότερα και επικινδυνότερα είδη αεροπορικού πολέμου ... ο νυχτερινός βομβαρδισμός!! ..εδώ άρχισαν οι φωνές! "Είστε σοβαροί;!! Θα αφήσετε τα κοριτσούδια με τα σούργελα να πάνε πάνω από τα Γερμανά νύχτα;!! Εδώ έχουν αφαλοκόψει εμάς !! ..θα σκοτωθούν όλες την πρώτη νύχτα!" ..όμως ο Stalin εμπιστευόταν την Μαρίνα και τα κορίτσια της περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους ..και η απάντηση τού ήταν .."ΤΟΥΜΠΕΚΙ !!" ..και Τουμπεκί εγέννετο ! ..και το τουμπεκί έγινε ψιλοκομμένο, μόλις τα κορίτσια της Marina γύρισαν από την πρώτη τους αποστολή!! ..τι είχε συμβεί;! ..το polikarpov ήταν ένα αεροπλάνο του Α' παγκοσμίου πολέμου ..φτιαγμένο από ξύλο και ύφασμα ..αυτό το έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ αόρατο στα ραντάρ!!! Οι Γερμανοί παίρναν χαμπάρι τα κατάμαυρα μέσα στη νύχτα αεροπλάνα μόνον όταν ήταν από πάνω τους και άδειαζαν τις βόμβες τους ..καλό;!! πάμε παρακάτω έχει και αλλο! .. οι Night Witches είχαν εξασφάλισει και την διαφυγή τους ..τα polikarpov είχαν ένα απίστευτο πλεονέκτημα! ..επρόκειτο για το αεροπλάνο με την μικρότερη ΤΕΛΙΚΗ ταχήτητα ever!! Το καημένο μπορούσε να πετάξει (στην καλύτερη περίπτωση!) με 150χλμ/ώρα!! ..συνήθως πετούσε ακόμη πιο αργά! Και αυτό το έκανε τον πιο δύσκολο στόχο που είχαν να αντιμετωπίσουν τα Γερμανικά Messerschmitt! ...μπορούσαν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να βρεθούν πίσω από τα Polikarpov και να τα καταρρίψουν επειδή ....δεν μπορούσαν να πετάξουν τόσο αργα!!! (..οι Γερμανοί πιλότοι έπαιρναν τον σιδηρούν σταυρό για κάθε Polikarpov των Nachthexen που θα κατέριπταν!!) ..η γυναικεία ευρηματικότητα και θέληση ..είχε νικήσει τους άνδρες ..τους μυες και τις πανίσχυρες μηχανές τους !! ..με το μυαλό μόνο!
έκτοτε ..κανενας Γερμανός στα ασφαλή μετόπισθεν δεν μπορούσε να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί ..να κάτσει να φαει ξέγνοιαστος χωρίς να έχει στο νου του τις Μάγισσες!! ..και η τεχνική τους βελτιώθηκε με το πανούργο μυαλό τους ... το νέο κολπο ήταν να ΣΒΗΝΟΥΝ την μηχανή πριν από τον στόχο, μιας και το αεροπλάνο τους ήταν τόσο ελαφρύ που ταξιδευε για πολλά χιλιόμετρα σαν ανεμόπτερο! ...το τελευταίο που προλάβαιναν να ακούσουν οι γερμανοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ήταν το σφύριγμα του αέρα στα συρματόσκοινα των φτερων ...γιατί οι Night Witches πετούσαν πάντα χαμηλά ..μόλις πάνω από τα δέντρα! ..με την λήξη του πολέμου το 588 αεροπορικό σύνταγμα έμεινε το πιο παρασημοφορημένο αεροπορικό σώμα του Κόκκινου Στρατού ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ! (..μέχρι και σήμερα δηλαδή) ..ο άθλος όμως είχε το τίμημα του ...από τα 40 πληρώματα που ξεκίνησαν το 588 σύνταγμα, τα 32 ήταν απόντα από το προσκλητήριο της λήξης του πολέμου .. είχαν χαθεί πολεμώντας και έχοντας γίνει θρύλος σε εχθρούς και φίλους. ..με 3.000 (τρεις χιλιάδες!) τόνους βομβών κέρασαν οι Night Witches τους γερμανούς τα βράδια στις σκηνές, τα αρχηγεία και τα καταλύματα τους ..στερώντας τους τον ύπνο και τις ζωες τους. ..δημιουργήθηκαν κι άλλα αεροπορικά συντάγματα γυναικών ..και σώματα τεθωρακισμένων ..και πυροβολικού ...και πεζικού ... και όταν τελείωσε η μάχη ..οι γυναίκες αυτές γύρισαν στα εργοστάσια, στα χωράφια ..στις οικογένειες τους .. και κάπου σε κάποιο κάδρο ..ή μέσα σε κάποιο κουτί είχαν και κάποιο μετάλειο .. ΕΠΙΛΟΓΟΣ : 7-8 xρόνια αργότερα το 1953, οι Αμερικάνοι είχαν μπει στον πόλεμο της Κορέας και είχαν φέρει μαζί και τα παιχνιδάκια τους ... τα τελευταία τους Τζετ με ραντάρ ρουκέτες και απ' ολα ...και είχαν τσακίσει τους ΒορειοΚορεάτες που (Κομμουνιστές γαρ!) απευθύνθηκαν εσπευσμένα στη μαμά Ρωσία!! Don't Worry!! απάντησαν στα ρώσσικα οι ρώσσοι! "Έχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε!" ..και το επόμενο φορτίο ήταν μερικά ....POLIKARPOV !!!!! -"ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΕ;!!!!" ούρλιαξαν οι Βορειοκορεάτες στα Κορεάτικα!!! " ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ, ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ;!!!" - "Θα σας εξηγήσουν τα κορίτσια !!" ..είπαν οι Ρώσσοι και έφυγαν !! ..ήταν η σειρά των Αμερικάνων να χάσουν τον ύπνο τους!!! Εγράφη, έχωντας στο νου κάποια (πολλά) κοριτσάκια που πάσχισαν πολύ να γίνουν χαζογκόμενες ...και πασχίζουν πιο πολύ να παραμείνουν χαζογκόμενες!!

1 σχόλιο:

Poulman είπε...

Α ρε Σταμ!
Που το βρηκες αυτο το αρθρο;
Μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο!
Ευγε! Ωραιος!!!