Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

blueprint of a lady
..Ωραίο έ; (για κάντε πως το ακούτε κιόλας!!)

Έχει βγάλει η Nnenna Freelon ένα CD με αυτόν τον τίτλο .. και πρέπει να τους παραδεχτείτε μαζί μου τους Αμερικάνους επειδή στο θέμα "Τίτλος" και "Εύστοχη Περιγραφή" μάλλον δεν έχουν όμοιο στην εποχή μας!

Καθόμουν και το άκουγα πριν από λίγες μέρες .. ξανά και ξανά ..

Παρένθεση και διδακτικό διάλειμμα: ως Blueprint αναφέρονται τα πρωτότυπα σχέδια (μηχανολογικά, αρχιτεκτονικά ..οτιδήποτε) καθώς σε παλαιότερες εποχές χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της κυανοτυπίας και το σχέδιο ήταν σχεδιασμένο με άσπρες γραμμές σε βαθύ μπλέ φόντο.


αυτό ...

Blueprint με λίγα λόγια είναι το πρωτότυπο σχέδιο, στο οποίο αναφέρονται και περιγράφονται οι διαστάσεις, αναλογίες και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ότιδήποτε κατασκευαστεί σύμφωνα με αυτό.
(κάποια στιγμη θα σας μιλήσω και για την έννοια του blueprinting)
Τέλος παρένθεσης!


..άκουγα ξανά και ξανά λοιπόν, και έπιανα την φάτσα μου να χαμογελά, επειδή και αυτό το καλοκαίρι ήταν εξουθενωτικό λόγω δουλειάς, χαμένο σε έναν μεγάλο βαθμό καθώς δεν πήγα πουθενά... αλλά άκρως ενδιαφέρον επειδή γνώρισα
γυναίκες για σεμινάριο ..Θυληκά για σενάριο ..

..που έχουν από πίσω τους ιστορίες και εμπειρίες που σε κάνουν πλέον να βρίσκεις ανιαρό ότι σενάριο και βιβλίο πέσει στα χέρια σου ..

..με έβαλαν στη ζωή τους και μπήκαν στην ψυχή και το μυαλό μου, και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν τις κουνάει κανείς και τίποτα από εκεί.

Blueprints of a lady είναι από μόνες τους ... και να δω ποια θα μπορέσει να τις αντιγράψει..